Friday, 26 May 2017
Home arrow Events
Подаване на заявления от български граждани за гласуване в секция извън страната Print E-mail

Подаване на заявления от български граждани за гласуване в секция извън страната за предстоящите на 6 ноември 2016 г. президентски избори и национален референдум 

Посолството информира българските граждани, че срокът за подаване на заявленията за гласуване в секция извън страната, които се подават лично или по електронен път чрез Интернет страницата на Централната избирателна комисия, изтече в 24:00 часа българско време на 11 октомври 2016 г.

Read more...
 
Четвърто издание на кариерния форум BG Careers Fair в Лондон Print E-mail
Кариерният форум BG Careers Fair събира за четвърта поредна година в Лондон топ работодатели и български студенти. Организатори, изцяло на доброволни начала, са представителите на сдружение „Български кариерен форум“. Събитието се организира с помощта на Посолството на Република България в Лондон, Българският културен институт - Лондон и български студентски общества.

Форумът ще се състои в салоните на посолството на Република България в Лондон на 12 март 2016 г., от 10 до 17.30 ч. Всички желаещи могат до получат повече информация на сайта на форума (https://bgcareersfair.com/), където също така могат да се регистрират за участие.

Целта на изложението е да запознае студентите в чужбина с възможностите за работа и
стаж в България и да предостави възможност на работодателите да намерят квалифицирани кадри за своите екипи. Мисията на организаторите е да вдъхновят повече студенти да се завърнат в България, като им представят възможностите за кариерно развитие, свързвайки ги с някои от най-желаните работодатели.

И през настоящата година най-много работодатели се включват от IT индустрията, банковия сектор и хранителната промишленост, като някои от формите, потвърдили участие са Melexis, PPD, VP Brands International, Sutherland Global Services и Unicredit Bulbank.

По време на изложението участниците ще имат възможност да се запознаят с условията за професионална реализация в България чрез изложение на водещи български компании от различни икономически сектори, да вземат участие в редица фирмени презентации и семинари и да научат повече за работната среда в България.

Регистрацията за събитието е безплатна, но задължителна и става през уебсайта https://bgcareersfair.com

В предишните издания са се включили над 650 български студенти и над 45 компании.

За втора поредна година кариерният форум ще се състои и в Германия - на 16 април във Франкфурт.
 
Среща-разговор с министър-председателя Бойко Борисов Print E-mail
Министър-председателят на Република България г-н Бойко Борисов кани на среща-разговор представителите на българската общност в Обединеното кралство на 3 февруари, сряда, в сградата на посолството на Република България в Лондон. В рамките на срещата се предвижда дискусия по актуални теми от интерес за нашите сънародници.
Вратите на посолството ще бъдат отворени за гостите на събитието от 19:30 ч. и ще бъдат затворени в 20:00 ч. Регистрация за събитието следва да бъде направена на следния електронен адрес: https://www.eventbrite.co.uk/e/21037342257
 
Покана за традиционното благотворително коледно парти в Посолството Print E-mail

YOU ARE INVITED TO A CHARITY CHRISTMAS PARTY

Organised jointly by Friends of Bulgaria, YouHelp.BG and The Bulgarian City Club
UNDER THE PATRONAGE OF:
HE Ambassador Konstantin Dimitrov
The Rt Hon Baroness Rawlings
Prince Kyril Saxe-Coburg, President of the Bulgarian City Club
John Brisby, Esq., Q.C., Chairman of Friends of Bulgaria


WHERE: the Bulgarian Embassy, 186-188 Queen’s Gate, London SW7 5HL


WHEN: Tuesday 8 December 2015, from 7pm to 11pm


The evening’s programme will also include, Bulgarian folk songs
performed by the LONDON BULGARIAN CHOIR, Bulgarian dances and a silent auction
Every ticket holder will be entered into our GRAND PRIZE DRAW
First prize ½ dozen bottles of champagne.


TICKET PRICE £40, TO INCLUDE ALL DRINKS AND FOOD AND ENTRY TO PRIZE DRAW
TICKETS MUST BE PURCHASED IN ADVANCE: THEY WILL NOT BE FOR SALE AT THE DOOR                                                           Please buy tickets online www.friendsofbulgaria.org.uk or send a cheque payable to Friends of Bulgaria. ADDRESS: Friends of Bulgaria, 43 Camberwell Grove, London SE5 8JA (phone 02077035974)

DRESS CODE: Black tie, any tie or no tie; Bulgarian or any other national costume; evening dress,
party dress or fancy dress.

Proceeds will go to support the following: Friends of Bulgaria’s work on care for disabled and abandoned children, and for the provision of music and art classes for disadvantaged children in Bulgaria. See www.friendsofbulgaria.org.uk for further details.
YouHelp.BG is a project (in conjunction with Karin Dom, Varna) for the rehabilitation of disadvantaged children from the Mogilino orphanage.
Organised with the kind support of the Bulgarian Embassy. Friends of Bulgaria is a UK registered charity, No. 1002295, and a company limited by guarantee.
DRINKS
DELICIOUS BUFFET SUPPER
DANCING
LIVE PERFORMANCE
by the Bulgarian star singer DESSI DOBREVA
Dimitar Daskalov – Guitar
YOU ARE INVITED TO A
CHARITY CHRISTMAS PARTY

 
Благотворителен бал с маски Print E-mail
Посолството на Република България в Лондон ще бъде домакин на благотворителен бал с маски на 21 ноември, организиран от Сдружение Български кариерен форум!
Заповядайте на това елегантно събиране, за да се подпомогне с общи усилия делото на фондация Заедно в час - качествено образование за деца с нисък социално-икономически статус.

Кауза:
С набраната сума организаторите ще подпомогнат разходите на Заедно в час по поддържащи обучения и месечния финансов стимул на учителя по програмата, Деница Аргирова, в ОУ „Гео Милев“ с. Садово, Пловдивско. За повече информация за организацията: http://zaednovchas.bg/

Билети:
Билетът по £20 включва 3 напитки по избор (бяло, червено или безалкохолно вино) и хапки.
Можете да закупите вашия билет на: https://www.eventbrite.com/e/masquerade-drinks-reception-tickets-19235588162
Можете и да участвате в томбола с билети по £2. Тегленето ще е на място и печелившият ще получи ваучер от £30 за Amazon.
Освен да закупите билет можете и да направите дарение, както чрез Eventbrite, така и директно към фондацията. Линк за дарения: http://zaednovchas.bg/donate/donate-now/
 
LSE Lecture: EU Foreign Policy: the View from Bulgaria Print E-mail

Mitov poster- version 2

 To register for the event, please visit Eventbrite

 
Откриване на мемориална пейка в почит на Пламен Петков Print E-mail
На 26-ти май се навършват 3 години от трагичната гибел на българина Пламен Петков, който загина трагично, след като спаси живота на давещо се дете, но в последствие се удави.

За храбрата си постъпка през 2012 г. Пламен Петков бе награден посмъртно с орден за храброст, първа степен от президента Росен Плевнелиев, както и с почетен знак на Министерство на отбраната „Св. Георги” – II  степен.

В последствие кралица Елизабет Втора посмъртно дари Пламен Петков с орден за храброст, който се присъжда в много редки случаи на хора с изключителни прояви на храброст.

Преди малко повече от година българи в Обединеното кралство започнаха кампания за събиране на средства за поставяне на паметна плоча в района на посолството, като в последствие първоначалният замисъл на инициативата бе променен към поставяне на мемориална пейка и саксии с цветя в двора на посолството. На 26 май 2015 г. от 10.00 ч. в двора на българското посолство в Лондон официално ще бъде открита мемориалната пейка.

 
Day of the Slavonic Alphabet, Bulgarian Enlightenment and Culture Print E-mail
On the occasion of the Day of the Slavonic Alphabet, Bulgarian Enlightenment and Culture, the Embassy of the Republic of Bulgaria and the Bulgarian Cultural Institute London are organising a cultural evening on Tuesday, May 26th, with the following programme:

1800hrs
Sofia Gallery, Bulgarian Cultural Institute, SW7 5HL
Exhibition Opening: Photography
The Thracian Gold Treasure from Sveshtari
Special guest: Dragomir Bogomilov, photographer

1900hrs
Halls of the Bulgarian Embassy, SW7 5HL
• Awards ceremony: The Ministry of Culture Award for individuals,
contributed to the promotion of Bulgarian culture in the United Kingdom
• Performances by students from the Bulgarian Schools in London
• “We are Naum and Angelarius”, Educational talk by Bulgarian students, University of Oxford
• Bulgarian folk dances by ensemble “Tanec”
• Wine reception

RSVP by May 22nd on This email address is being protected from spam bots, you need Javascript enabled to view it

 
Invitation to 56th International Spring Fair and Food Festival Print E-mail

Join us on 12th and 13th May as Kensington Town Hall comes alive with all the riches and colours of the world brought to you by the Diplomatic Missions of over 80 different countries, including Bulgaria.
56th International Spring Fair and Food Festival is organised by Children and Families Across Borders (CFAB), the only non-government organisation in the UK set up specifically to deal with child protection cases which involve the UK and one or more countries.
During both days, we will be selling the Bulgarian traditional cosmetics, food, wine and souvenirs which you can buy for reasonable prices and help the CFAB charity. You can find the Bulgarian stall at the Lower Foyer.

Opening hours:
Tuesday 12 May from 7:30pm- 9:30pm (£5 tickets)
Wednesday 13 May from 11:00am- 5:00pm (£5 tickets)

More information: http://cfab.org.uk/events/spring-fair/

 
Втора Годишна Конференция на Българския студентски клуб в Кеймбридж, CantaBulgarian Print E-mail
Българският студентски клуб на Университета в Кеймбридж, с подкрепата на Посолството на България в Обединеното кралство и Palantir Technologies има удоволствието да представи “Втората годишна конференция за български студенти и млади професионалисти”. След изключително успешно начало на тази инициатива през 2014г, с 14 студенти от 7 различни университета във Великобритания, тази година ще бъде дадена възможност и на млади български професионалисти да споделят своя опит извън академичната област.
 
Втората Годишна Конференция на CantaBulgarian ще се проведе на 14-ти март 2015 г. в сградата на Българското Посолство в Лондон.

Пълната програма за деня можете да намерите тук:

http://www.cantabulgarian.org/…/confer…/conference-programme

Всички желаещи да присъстват трябва да се регистрират до 12-ти март като попълнят този формуляр:
http://www.cantabulgarian.org/initiati…/conference-15/attend
Регистрацията е задължителна за всички и гарантира достъп до сградата на посолството в деня на конференцията.

Всички презентации ще бъдат на английски език. Събитието е отворено за гости от всички националности, които биха имали желание да присъстват и да чуят повече за работата на талантливи млади българи в Обединеното кралство.

 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 Next > End >>

Results 21 - 40 of 103