Thursday, 29 June 2017
Home arrow Events
Покана за среща-разговор с президента Росен Плевнелиев в посолството Print E-mail
Президентът на Република България г-н Росен Плевнелиев кани на среща-разговор представителите на българската общност в Обединеното кралство на 17 март, понеделник,  2014 г. от 18.30 ч. до 20.00 ч. в сградата на посолството на Република България в Лондон. Срещата ще бъде посветена на целите на  официалното посещение на българския държавен глава в Обединеното кралство, като ще включва и  дискусия по други актуални теми от интерес за нашите сънародници.
 
Кариерно изложение за българите във Великобритания Print E-mail
BG Careers Fair UK e първият по рода си кариерен форум за българските студенти и млади професионалисти във Великобритания, който  им предоставя възможност да се срещнат с някои от водещите компании на българския пазар. Събитието ще се проведе за втора поредна година в Лондон на 8-ми март 2014г. и за първи път в Единбург на 9-ти март. Изложението се организира от представители на обществото на българските студенти в London School of Economics и неправителствените организации „Обединени идеи за България“ и „Тук-там“, с подкрепата на Посолството на Република България в Лондон, Българския културен институт в Лондон, back2bg.com и редица български студентски общества във Великобритания. Инициативата цели да вдъхнови завръщането в родината на българите от водещите университетите във Великобритания, свързвайки ги пряко с някои от най-желаните работодатели у дома.

По време на изложението участниците ще имат възможност да:
•    се запознаят с условията за професионална реализация в България чрез изложение с щандове на водещи български компании от различни сектори на икономиката
•    да проведат кратко индивидуално интервю с представител на участващите изложители
•    научат повече за работната среда в България
•    вземат участие в кратки семинари за изготвяне на CV и мотивационни писма и кариерни съвети

Екипът, захванал се с организацията на изложението, се състои от млади и амбициозни българи със споделена визия за бъдещето и обединени от желанието да допринесат за това, което искат да виждат: все повече българи, търсещи професионална реализация обратно в България. Целта на форума е да окаже помощ на българите във Великобритания при намирането на позиции за работа или стаж и да им покаже колко разнообразни и многобройни са възможностите за кариерна реализация, които ги очакват в родината.

На миналогодишното издание присъстваха около 120 участници и 11 компании и организации, като 6 от тях успяха да намерят кадри посредством форума - както служители на пълен работен ден, така и стажанти. Присъстващите HR представители на всяка компания представиха информация за позициите и стажовете, които предлагат. 


Запишете се на http://bgcareersfair.com/registration/. Повече информация можете да получите на http://bgcareersfair.com или This email address is being protected from spam bots, you need Javascript enabled to view it .
 
Благотворителен концерт с участието на Васко Василев Print E-mail
 
Покана за среща-разговор с министър Вигенин в посолството Print E-mail
Министърът на външните работи г-н Кристиан Вигенин кани на среща-разговор представителите на българската общност в Обединеното кралство на 16 януари 2014 г. от 19.00 ч. в сградата на посолството на Република България в Лондон. Срещата е с цел запознаване с резултатите от посещението на министъра в Обединеното кралство, както и дискусия по други актуални теми.
 
Tasting of Bulgarian wine November 27, 2013 Print E-mail
 
Благотворително семейно парти на Kids Care/ Kids Care’s Family Fundraising Event Print E-mail

Благотворително семейно парти на Kids Care

В неделя, 13 октомври 2013
От 14:00 до 18:00
В Българското посолство, 186-188 Queen's Gate, London SW7 5HL
Билети могат да се продават само на интернет в страницата на фондацията: http://www.kidscarecharity.co.uk/events/2/Kids-Cares-family-fundraising-event.html
Само £7 на билет за възрастни. Децата влизат безплатно!

Можете да си купите напитки и храна на място, да участвате в търг за изключителни предмети или услуги, да играете игри, да се забавлявате с подбрана музика от нашия DJ, да си направите професионални фотографии, децата да си нарисуват лицата или да моделират и много още!

Kids Care’s Family Fundraising Event
On Sunday 13 October 2013
From 14:00 until 18:00
At the Bulgarian Embassy, 186-188 Queen's Gate, London SW7 5HL
Tickets can only be purchased online - no sale at the door!
Visit http://www.kidscarecharity.co.uk/events/2/Kids-Cares-family-fundraising-event.html to get your ticket for just £7 for adults.
Kids go free!


You can purchase food and drinks at the venue, buy exclusive items at the auction, play lots of games, enjoy good music, have professional photographs taken, let the kids get their face painted and do some crafts.

 
English Chamber Orchestra Print E-mail

Wednesday 9th October
19.30, Cadogan Hall

English Chamber Orchestra

Alissa Firsova - conductor and piano
Michael Petrov - cello

Mozart   Piano Concerto No.23 in A, K.488
Alissa Firsova   Serenade for Strings (world premiere performance of new commission)
Tchaikovsky  Variations on a Rococo Theme, for cello and orchestra
David Matthews  Symphony No.4

 

 

 

 

 

 

 
Графът и графинята на Уесекс ще посетят България на 23 и 24 юни по покана на президента Р.Плевнелиев Print E-mail
Негово Кралско Височество принц Едуард, граф на Уесекс, и трети син на кралица Елизабет II, и принц Филип, и съпругата му Софи, графиня на Уесекс, ще пристигнат на официално посещение в България на 23-24 юни 2013 г. Визитата ще се фокусира върху области, тясно свързани с международната благотворителна и социално-ориентирана дейност на кралското семейство. Такива са инициативи, насочени към деца в риск и подпомагане на младежи в развиване на специалните им умения и интереси.

Посещението на графа и графинята в България е по покана на Президента Росен Плевнелиев и в изпълнение на задълженията, които те изпълняват от името на кралица Елизабет II.

По време на визитата, принц Едуард и графинята на Уесекс ще се запознаят с постигнатия напредък в прилагането на стратегията за деинституционализация в страната. Основна цел на посещението е повишаване информираността за проблемите, съпътстващи този процес, и по-конкретно предотвратяване изоставянето на деца, ролята на социалните услуги, предоставяни от общността, и огромния принос на приемните родители.Read more...
 
Дамски хор “Арфа„ с два концерта в Лондон Print E-mail
Един от най-успешните български хорове ще представи програмата си в рамките на международния фестивал London Sangerstevne 2013. Концертите са на 10 май, петък от 19 ч. в St.Luke’s Church 62A Gibbon Road, Kingston-upon-Thames, Surrey и на 11 май от 17 ч. в St.Mattew’s Church, North Common Road, Ealing.              


Read more...
 
Конкурс за есе Print E-mail
Дипломатическият институт към Министъра на външните работи на Р България със съдействието на Посолството на България във Великобритания и Посолството на Великобритания в България обявява конкурс за есе на тема: „БЪЛГАРИЯ - ВЕЛИКОБРИТАНИЯ: ОГЛЕДАЛНИЯТ ОБРАЗ” „BG - GB: THE MIRROR IMAGE” *


Участници: в конкурса участие могат да вземат български студенти, следващи в университети в България или Великобритания
 
Език на есетата: български; Обем: до 3 /три/ стандартни печатни страници

Краен срок за изпращане:  5 май 2013 г., на адрес: 1040 София, ул.“Алфред Нобел“ №2 или на: This email address is being protected from spam bots, you need Javascript enabled to view it
Необходимо е участниците да посочат координати за обратна връзка (телефон и имейл), учебно заведение и изучавана специалност.
 
Награда: Победителят в конкурса ще получи възможността да проведе едномесечен стаж в Посолството на България във Великобритания или Посолството на Великобритания в България, както и да участва в конференция на тема „България – Великобритания: огледалният образ” през есента на т.г. Петте най-добри есета ще бъдат публикувани на интернет страницата на Дипломатическия институт, а авторите им ще получат сертификати за добро представяне. Класирането ще бъде обявено на интернет страницата на Дипломатическия институт на 20 май 2013 г.

*Темата е продиктувана от предстоящото съвместно председателство на България и Великобритания на Съвета на ЕС през 2018 г. и от въпроса доколко вярни са битуващите представи на обществата на двете страни едно за друго.

 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 Next > End >>

Results 41 - 60 of 107