Friday, 26 May 2017
Home arrow Events
Tasting of Bulgarian wine November 27, 2013 Print E-mail
 
Благотворително семейно парти на Kids Care/ Kids Care’s Family Fundraising Event Print E-mail

Благотворително семейно парти на Kids Care

В неделя, 13 октомври 2013
От 14:00 до 18:00
В Българското посолство, 186-188 Queen's Gate, London SW7 5HL
Билети могат да се продават само на интернет в страницата на фондацията: http://www.kidscarecharity.co.uk/events/2/Kids-Cares-family-fundraising-event.html
Само £7 на билет за възрастни. Децата влизат безплатно!

Можете да си купите напитки и храна на място, да участвате в търг за изключителни предмети или услуги, да играете игри, да се забавлявате с подбрана музика от нашия DJ, да си направите професионални фотографии, децата да си нарисуват лицата или да моделират и много още!

Kids Care’s Family Fundraising Event
On Sunday 13 October 2013
From 14:00 until 18:00
At the Bulgarian Embassy, 186-188 Queen's Gate, London SW7 5HL
Tickets can only be purchased online - no sale at the door!
Visit http://www.kidscarecharity.co.uk/events/2/Kids-Cares-family-fundraising-event.html to get your ticket for just £7 for adults.
Kids go free!


You can purchase food and drinks at the venue, buy exclusive items at the auction, play lots of games, enjoy good music, have professional photographs taken, let the kids get their face painted and do some crafts.

 
English Chamber Orchestra Print E-mail

Wednesday 9th October
19.30, Cadogan Hall

English Chamber Orchestra

Alissa Firsova - conductor and piano
Michael Petrov - cello

Mozart   Piano Concerto No.23 in A, K.488
Alissa Firsova   Serenade for Strings (world premiere performance of new commission)
Tchaikovsky  Variations on a Rococo Theme, for cello and orchestra
David Matthews  Symphony No.4

 

 

 

 

 

 

 
Графът и графинята на Уесекс ще посетят България на 23 и 24 юни по покана на президента Р.Плевнелиев Print E-mail
Негово Кралско Височество принц Едуард, граф на Уесекс, и трети син на кралица Елизабет II, и принц Филип, и съпругата му Софи, графиня на Уесекс, ще пристигнат на официално посещение в България на 23-24 юни 2013 г. Визитата ще се фокусира върху области, тясно свързани с международната благотворителна и социално-ориентирана дейност на кралското семейство. Такива са инициативи, насочени към деца в риск и подпомагане на младежи в развиване на специалните им умения и интереси.

Посещението на графа и графинята в България е по покана на Президента Росен Плевнелиев и в изпълнение на задълженията, които те изпълняват от името на кралица Елизабет II.

По време на визитата, принц Едуард и графинята на Уесекс ще се запознаят с постигнатия напредък в прилагането на стратегията за деинституционализация в страната. Основна цел на посещението е повишаване информираността за проблемите, съпътстващи този процес, и по-конкретно предотвратяване изоставянето на деца, ролята на социалните услуги, предоставяни от общността, и огромния принос на приемните родители.Read more...
 
Дамски хор “Арфа„ с два концерта в Лондон Print E-mail
Един от най-успешните български хорове ще представи програмата си в рамките на международния фестивал London Sangerstevne 2013. Концертите са на 10 май, петък от 19 ч. в St.Luke’s Church 62A Gibbon Road, Kingston-upon-Thames, Surrey и на 11 май от 17 ч. в St.Mattew’s Church, North Common Road, Ealing.              


Read more...
 
Конкурс за есе Print E-mail
Дипломатическият институт към Министъра на външните работи на Р България със съдействието на Посолството на България във Великобритания и Посолството на Великобритания в България обявява конкурс за есе на тема: „БЪЛГАРИЯ - ВЕЛИКОБРИТАНИЯ: ОГЛЕДАЛНИЯТ ОБРАЗ” „BG - GB: THE MIRROR IMAGE” *


Участници: в конкурса участие могат да вземат български студенти, следващи в университети в България или Великобритания
 
Език на есетата: български; Обем: до 3 /три/ стандартни печатни страници

Краен срок за изпращане:  5 май 2013 г., на адрес: 1040 София, ул.“Алфред Нобел“ №2 или на: This email address is being protected from spam bots, you need Javascript enabled to view it
Необходимо е участниците да посочат координати за обратна връзка (телефон и имейл), учебно заведение и изучавана специалност.
 
Награда: Победителят в конкурса ще получи възможността да проведе едномесечен стаж в Посолството на България във Великобритания или Посолството на Великобритания в България, както и да участва в конференция на тема „България – Великобритания: огледалният образ” през есента на т.г. Петте най-добри есета ще бъдат публикувани на интернет страницата на Дипломатическия институт, а авторите им ще получат сертификати за добро представяне. Класирането ще бъде обявено на интернет страницата на Дипломатическия институт на 20 май 2013 г.

*Темата е продиктувана от предстоящото съвместно председателство на България и Великобритания на Съвета на ЕС през 2018 г. и от въпроса доколко вярни са битуващите представи на обществата на двете страни едно за друго.

 
Sofia National Ballet UK Tour - July 2013 Print E-mail

SOFIA NATIONAL BALLET
UK TOUR – JULY 2013
Formed in 1928 and steeped in the Russian classical tradition for over 80 years, the company has become a national cultural institution in Bulgaria and is now fast developing an international reputation for its remarkable and breathtaking performances.

Featuring a company of 90 performers including an acclaimed corps de ballet and a full orchestra, their outstanding talent is perfectly showcased as they delight audiences with their magnificent artistry, elaborate sets and beautiful costumes.

UK TOUR JULY 2013
1 - 3 July LIVERPOOL Empire Theatre 0844 871 3017
4 - 6 July READING The Hexagon 0118 960 6060
8 - 10 July AYLESBURY Waterside Theatre 0844 871 7607
11 - 13 July GLASGOW King’s Theatre 0844 871 7648
15 - 17 July EDINBURGH Playhouse 0844 871 3014
19 - 21 July BRISTOL Hippodrome 0844 871 3012
22 - 24 July MANCHESTER Palace Theatre 0844 871 7627
25 - 27 July WOKING Victoria Theatre 0844 871 7645
29 - 31 July MILTON KEYNES Theatre 0844 871 7652

For further details visit: http://www.raymondgubbay.co.uk/whatson/sofia-ballet

Short video from recent trip to Bulgaria - http://youtu.be/GDT8JICH5co
 
Борса за български студенти и млади специалисти във Великобритания Print E-mail
На 21 март 2013 г. в Посолството на  Р България в Лондон ще се проведе кариерна борса за български студенти и млади специалисти във Великобритания. Събитието цели да предостави поредна възможност на българските студенти, абсолвенти и млади специалисти за възможностите за кариерно развитие в България. Инициативата и организацията на събитието е на българското студентско общество в Лондонското Училище по Икономика и Политически Науки (London School of Economics). Партньори на събитието са  Българското Посолство в Лондон, групата Bulgarian Professionals UK,  сдружение “Тук-Там” и българските студентски общества в Юнивърсити Колидж и Кинг‘с Колидж”.

Борсата за български студенти и млади специалисти във Великобритания ще отвори врати в 10:00 ч. с кратка церемония, на която представителите на всички участващи фирми ще предоставят основна информация за своите компании, както и перспективите на бизнеса във въпросната сфера.
 
След официалното откриване всяка компания ще отвори свой щанд, на който студентите и млади специалисти ще могат да осъществяват директен контакт. Това ще даде уникална възможност за връзка с някой от най-реномираните работодатели в България, обмяна на информация, биографични данни, насрочване на интервю. Борсата ще бъде отворена през целия ден до 17:00 ч. като студентите ще могат я да посетят в удобно за тях време.
 
Благодарение на усилията на организаторите на проявата на борсата ще участват фирми от различни сфери: финанси, банкиране, потребителски стоки и услуги, информационни технологии, IT консултантски услуги, неправителствен сектор. Сред участниците са:  Обединена Българска Банка, Societe General Expressbank, Kraft Food Bulgaria (Mendelez Int.), IBM Bulgaria, VM Ware Bulgaria, Vivacom (промоционални материали), организация Teach for Bulgaria, сдружение “Тук-Там”.
 
Каним всички заинтересовани да посетят борсата за български студенти и млади специалисти и да се възползват от възможностите, които тя предлага.

За по-подробна информация за това как да потвърдите своето участие моля посетете сайта на  борсата: www.young.bulgarianprofessionals.co.uk или се свържете с организаторите на имейл адрес: This email address is being protected from spam bots, you need Javascript enabled to view it .
 

Read more...
 
Информационно-трудова борса за български студенти и млади специалисти - Лондон Print E-mail

На 21 октомври 2012 г. в Импириъл колидж-Лондон ще се проведе  първата Информационно-трудова борса за български студенти и млади специалисти в Обединеното Кралство Великобритания и Северна Ирландия (ОК).  Борсата се организира под патронажа на г-н Тотю Младенов,  министър на труда и социалната политика, с подкрепата на Посолството на  България и съдействието на Българското студентско общество в Обединеното кралство. 
   
Програмата на борсата предвижда тя да бъде открита от министър Тотю Младенов, след което ще бъдат изнесени приветствия от участващите български институции и работодатели, с последваща дискусия, в рамките на  която посетителите  ще могат да се задават въпроси към представителите на администрацията и работодателите. 
   
Основното внимание е насочено към работната сесия на борсата, в рамките на която на подготвените информационни щандове е осигурена възможност за срещи и пряко договаряне между посетителите на борсата и българските работодатели, както и за индивидуални консултации на  посетителите от експертите на участващите институции. 

В борсата ще участват 11 български фирми със широк спектър на дейност - производствен сектор, строителство, банкови услуги, информационни и компютърни технологии, както следва: Ай Би Ем ЕООД - България, БАСФ ЕООД, Булуърк ООД, Геотехмин ООД, Геотрейдинг ООД, Датакайт ООД, Елаците-Мед АД, Контракс ЕАД, ОББ АД, Трейс груп холд АД, PPD-Bulgaria. Повече информация за профила на фирмите и на търсените от тях специалисти е публикувана на  сайта на Службата по трудови и социални въпроси-Лондон.  Паралелно с работната сесия  ще бъдат изнесени презентации от участващите български работодатели с последваща дискусия, по време на която посетителите ще могат да се задават въпроси към представителите на работодателите.
   
Посетителите на борсата ще имат възможност да бъдат консултирани от представителите  на участващите институции по интересуващите ги въпроси: от експерти на Агенцията по заетостта за  възможности за кандидатстване за работа и   свободни  работни места  в България; от експертите на МТСП, Националния осигурителен институт  и Националната агенция по приходите  относно  трудовите и социалните  права на работещите и осигуряващи се лица в България и ЕС, от експертите на Националната здравно осигурителна каса относно здравното осигуряване в България и ЕС. На участниците в борсата ще бъдат предоставени брошури и информационни материали, подготвени от експертите в състава на делегацията, както и оферти за свободни работни места от работодателите.

Каним всички заинтересовани български студенти и млади специалисти в Обединеното кралство да посетят  това първо по рода събитие в ОК. 

Подробна информация относно Информационно-трудова борса за български студенти и млади специалисти -  Лондон (включително програма, български институции и български фирми-участници в борсата - профил и свободни позиции) е публикувана на сайта на Службата по трудови и социални въпроси към Посолството на България в Лондон (секция „Новини”) - goo.gl/PtyLA.

За допълнителна информация можете да се обръщате към г- н Тодор Кръстев, ръководител на Службата по трудови и социални въпроси към Посолството на България в Лондон, адрес за контакти: тел: 0207 584 1960 / 020 7581 3144; е-поща: This email address is being protected from spam bots, you need Javascript enabled to view it
 
От екипа за организация на борсата


Read more...
 
Лондонски фестивал на българската култура Print E-mail
Read more...
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 Next > End >>

Results 41 - 60 of 103