Saturday, 21 October 2017
Home arrow Events
Invitation to 56th International Spring Fair and Food Festival Print E-mail

Join us on 12th and 13th May as Kensington Town Hall comes alive with all the riches and colours of the world brought to you by the Diplomatic Missions of over 80 different countries, including Bulgaria.
56th International Spring Fair and Food Festival is organised by Children and Families Across Borders (CFAB), the only non-government organisation in the UK set up specifically to deal with child protection cases which involve the UK and one or more countries.
During both days, we will be selling the Bulgarian traditional cosmetics, food, wine and souvenirs which you can buy for reasonable prices and help the CFAB charity. You can find the Bulgarian stall at the Lower Foyer.

Opening hours:
Tuesday 12 May from 7:30pm- 9:30pm (£5 tickets)
Wednesday 13 May from 11:00am- 5:00pm (£5 tickets)

More information: http://cfab.org.uk/events/spring-fair/

 
Втора Годишна Конференция на Българския студентски клуб в Кеймбридж, CantaBulgarian Print E-mail
Българският студентски клуб на Университета в Кеймбридж, с подкрепата на Посолството на България в Обединеното кралство и Palantir Technologies има удоволствието да представи “Втората годишна конференция за български студенти и млади професионалисти”. След изключително успешно начало на тази инициатива през 2014г, с 14 студенти от 7 различни университета във Великобритания, тази година ще бъде дадена възможност и на млади български професионалисти да споделят своя опит извън академичната област.
 
Втората Годишна Конференция на CantaBulgarian ще се проведе на 14-ти март 2015 г. в сградата на Българското Посолство в Лондон.

Пълната програма за деня можете да намерите тук:

http://www.cantabulgarian.org/…/confer…/conference-programme

Всички желаещи да присъстват трябва да се регистрират до 12-ти март като попълнят този формуляр:
http://www.cantabulgarian.org/initiati…/conference-15/attend
Регистрацията е задължителна за всички и гарантира достъп до сградата на посолството в деня на конференцията.

Всички презентации ще бъдат на английски език. Събитието е отворено за гости от всички националности, които биха имали желание да присъстват и да чуят повече за работата на талантливи млади българи в Обединеното кралство.

 
Кариерно изложение за българите във Великобритания Print E-mail
В Лондон ще се проведе за пореден път на BG Careers Fair - първият и единствен по рода си кариерен форум, създаден от и за български студенти и млади професионалисти в чужбина. Както и в предходните две години, инициативата се осъществява с ключовата подкрепа на Посолството на Република България в Лондон, като кариерното изложение ще се състои на 7-ми март 2015, събота от 10 до 17.30 ч. в салоните на посолството и в Българския културен институт - Лондон.  
Кариерното изложение дава възможност на участниците да:
•    се запознаят с условията за професионална реализация в България чрез личен контакт с водещи български компании от различни сектори на икономиката;
•    проведат кратко индивидуално интервю с представител на участващите изложители;
•    научат повече за пазара на труда и възможностите за кариерно развитие в България;
•    вземат участие в кратки практически семинари за изготвяне на CV и мотивационни писма и да получат кариерни съвети.
Сред тазгодишните изложители вече са потвърдили участие фирми от сферата на информационните технологии, банковият сектор, авиоиндустрията, клиничните изследвания, машиностроенето, образованието и др. В допълнение към участие с щандове подкрепа за провеждане на събитието ще окажат компаниите Telus, Telenor, Easy Consult, Waltopia и Винпром  Пещера, като участие ще вземат и IBM, Уникредит Булбанк, VMWare, Мусала Софт, РВД и др.
Екипът зад изложението се състои от млади и амбициозни българи със споделена визия за бъдещето и обединени от желанието да допринесат за това, което искат да виждат: все повече българи, търсещи професионална реализация обратно в България. Участието в кариерното изложение оказва важна подкрепа на българите в чужбина при намирането на позиции за работа или стаж в България.
Силният интерес от работодатели и посетители е причина за разширение на дейността, като на  18-ти април 2015 г. ще проведе изложение и в град Франкфурт, насочен към многобройната българска общност в Германия.
На кариерното изложение в Обединеното кралство през 2014 г. над 350 души се регистрираха и посетиха форума, което им даде възможност да осъществят срещи с 19 компании от различни сектори. Над 60% от компаниите успяха да намерят кадри посредством форума - както постоянни служители, така и стажанти.
Участието е безплатно, но желаещите да посетят кариерното изложение следва да попълнят регистрационна форма, публикувана на интернет адрес : http://bgcareersfair.com. На сайта на организаторите ще бъдат публикувани и профили на участващите фирми, график на презентациите и друга информация за изложението.

 
Посещение на британския външен министър в България Print E-mail

Министър Даниел Митов ще се срещне на 14 януари с министъра на външните работи на Великобритания Филип Хамънд, който ще бъде на официално посещение в София по покана на българския си колега.

Официалните разговори ще се състоят в 15.20 ч. в сградата на Министерството на външните работи. Основните теми, които ще бъдат дискутирани са актуалното състояние на двустранните отношения и перспективите за тяхното разширяване, сътрудничеството в рамките на Европейския съюз, особено в контекста на кризата в Украйна, реформите на ЕС, борбата с тероризма, общата външна политика на Съюза и регионалната сигурност. След пленарните разговори между двете делегации Даниел Митов и Филип Хамънд ще дадат съвместен брифинг за медиите.

Снимащите журналисти ще имат възможност да направят протоколни снимки на официалния вход на МВнР в 15.20 ч. Акредитираните към МВнР представители на медиите са поканени да присъстват на съвместния брифинг на двамата министри от 16.00 ч.

В рамките на визитата си в България Филип Хамънд ще бъде приет от президента Росен Плевнелиев и от министър-председателя Бойко Борисов.

 
Покана към българската общност - информационна среща с българския СОЛВИТ център Print E-mail
Българският СОЛВИТ център има удоволствието да покани българската общност в Обединеното кралство на информационна среща, която ще се състои на 28 октомври 2014 г. от 18.30 до 20.00 ч. в салоните на Посолството на България в Лондон.
По време на срещата ще бъдат представени дейността на Българския СОЛВИТ център и възможностите, които мрежата СОЛВИТ предоставя за защита правата на гражданите на ЕС.
СОЛВИТ е неформална мрежа, чиято цел е да помага на гражданите и фирмите в ЕС да намират прагматични решения на проблеми, възникнали в резултат на неправилното прилагане на законодателството на ЕС в областта на вътрешния пазар. Областите в рамките на вътрешния пазар, в които СОЛВИТ е компетентен да действа, са: признаване на професионални квалификации, разрешения за пребиваване, достъп до образование, право на установяване, заетост, социална сигурност, свидетелства за управление и регистрация на моторни превозни средства, данъчно облагане, свободно движение на капитали, граничен контрол, предоставяне на услуги и др. СОЛВИТ се занимава с разглеждане на въпроси, свързани единствено с отношенията гражданин - публичен орган (или фирма - публичен орган) при наличие на презграничен елемент и няма правомощия, когато с решаването на проблема е ангажирана съдебна инстанция.
Всички български граждани, желаещи да присъстват на информационната среща следва да заявят своето участие на е-mail: This email address is being protected from spam bots, you need Javascript enabled to view it . Лицата, които желаят да получат лична консултация от експертите от Българския СОЛВИТ център, следва да попълнят и изпратят и формуляра за подаване на жалба, линк към който има в края на това съобщение и копия от документи, свързани с оплакването. Откритата приемна, в рамките на която ще се проведат индивидуални консултации само по предварително одобрен график ще се проведе на 29-ти октомври от 15.00 до 19.00 ч.
 

 
London Festival of Bulgarian Culture 2014 Print E-mail
‘Classical’ meets ‘Ethno Jazz’ in this thrilling collaboration between the Royal Philharmonic Orchestra and one of Bulgaria’s iconic musicians, the kaval (end-blown flute) – virtuoso Theodosii Spassov. A stellar line-up features the Grammy-nominated composer Dobrinka Tabakova, acclaimed soprano Vania Vatralova-Stankov, and the Chief Conductor of the Sofia Philharmonic, Martin Panteleev.

A programme packed with premieres promises to delight the audience with invigorating Balkan rhythms and meditative sounds.

The concert is on the 20th of October at 7.30pm, at Cadogan Hall in London (5 Sloane Terrace, London SW1X 9DQ)

Ticket Information *

£35, £25, £15

* All orders are subject to a transaction fee, except if made in person. See Booking Information for details, payment methods and delivery options.

 
Представяне на български мебелни производители Print E-mail

 

 

Покана за събитието може да намерите тук

 
Предстояща лекция на д-р Огнян Ковачев в UCL Print E-mail
TWENTIETH CENTURY BULGARIAN WRITERS AND
INTELLECTUALS AT WORK IN LONDON
UCL SSEES and the Centre of Slavonic and East European Studies
have the honour of inviting you to the lecture of
Dr Ognyan Kovachev (Sofia University)
and the screening of “Silenced: Georgi Markov and the Umbrella Murder” (2012).
Q&A will follow.

Thursday 5 June 2014, 18.00 – 20.00
University College London
The School of Slavonic and East European Studies
16 Taviton Street
Room 347

In the 20th century, London gave refuge and home to Bulgarian immigrants of various kind, writers, intellectuals, media and academic workers amongst them. Neither before nor after the advent of Communism in Bulgaria (1944-1946), did any of them come to public attention in the UK. Nevertheless, more than a few of them were able to integrate and pursue successful careers in the country, thus making considerable impact in their own sphere.
This presentation will focus on four case studies: the now almost completely forgotten writer Dikran Kouyoumdjian; Methodi Kousseff, who taught Bulgarian and defended his doctoral thesis at SSEES, and for decades was a central figure of the Bulgarian community, based in London; the diplomat, theatre director, filmmaker, art and literary critic, academic and BBC broadcaster Petar Uvaliev aka Pierre Rouve; and Georgi Markov – writer and broadcaster, victim of the notorious ‘Bulgarian umbrella’ murder. The aim is not to showcase their success stories but to outline the spiritual bridges between Bulgaria, Great Britain and Europe they created and maintained.


Ognyan Kovachev is Reader in Comparative Literature and Founding Co-Director of the “Cinema, Literature and Visual Culture” MA Programme at Sofia University “St. Kliment of Ohrid”. He is a member of the Association of Adaptation Studies and the Bulgarian Academic Circle of Comparative Literature, Visiting Research Fellow at Christ Church College, Oxford in 2007 and Fulbright Visiting Professor at the University of Pennsylvania, Philadelphia in 2011.
From 2009 to 2013 Dr Kovachev was Honorary Lecturer in Bulgarian Studies at UCL SSEES.

 
Покана за среща-разговор с президента Росен Плевнелиев в посолството Print E-mail
Президентът на Република България г-н Росен Плевнелиев кани на среща-разговор представителите на българската общност в Обединеното кралство на 17 март, понеделник,  2014 г. от 18.30 ч. до 20.00 ч. в сградата на посолството на Република България в Лондон. Срещата ще бъде посветена на целите на  официалното посещение на българския държавен глава в Обединеното кралство, като ще включва и  дискусия по други актуални теми от интерес за нашите сънародници.
 
Кариерно изложение за българите във Великобритания Print E-mail
BG Careers Fair UK e първият по рода си кариерен форум за българските студенти и млади професионалисти във Великобритания, който  им предоставя възможност да се срещнат с някои от водещите компании на българския пазар. Събитието ще се проведе за втора поредна година в Лондон на 8-ми март 2014г. и за първи път в Единбург на 9-ти март. Изложението се организира от представители на обществото на българските студенти в London School of Economics и неправителствените организации „Обединени идеи за България“ и „Тук-там“, с подкрепата на Посолството на Република България в Лондон, Българския културен институт в Лондон, back2bg.com и редица български студентски общества във Великобритания. Инициативата цели да вдъхнови завръщането в родината на българите от водещите университетите във Великобритания, свързвайки ги пряко с някои от най-желаните работодатели у дома.

По време на изложението участниците ще имат възможност да:
•    се запознаят с условията за професионална реализация в България чрез изложение с щандове на водещи български компании от различни сектори на икономиката
•    да проведат кратко индивидуално интервю с представител на участващите изложители
•    научат повече за работната среда в България
•    вземат участие в кратки семинари за изготвяне на CV и мотивационни писма и кариерни съвети

Екипът, захванал се с организацията на изложението, се състои от млади и амбициозни българи със споделена визия за бъдещето и обединени от желанието да допринесат за това, което искат да виждат: все повече българи, търсещи професионална реализация обратно в България. Целта на форума е да окаже помощ на българите във Великобритания при намирането на позиции за работа или стаж и да им покаже колко разнообразни и многобройни са възможностите за кариерна реализация, които ги очакват в родината.

На миналогодишното издание присъстваха около 120 участници и 11 компании и организации, като 6 от тях успяха да намерят кадри посредством форума - както служители на пълен работен ден, така и стажанти. Присъстващите HR представители на всяка компания представиха информация за позициите и стажовете, които предлагат. 


Запишете се на http://bgcareersfair.com/registration/. Повече информация можете да получите на http://bgcareersfair.com или This email address is being protected from spam bots, you need Javascript enabled to view it .
 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 Next > End >>

Results 41 - 60 of 115