Sunday, 22 October 2017
Home arrow Events
Почетно консулство на България в Белфаст Print E-mail
На 12 октомври официално бе открито почетно консулство на България в Северна Ирландия.
Read more...
 
Откриване на учебната година в БУ „Иван Станчов“ към Посолството на България в Лондон Print E-mail
На 15 септември 2017 г. в салона на Посолството на Република България в Лондон бе открита учебната година в Българското училище към Посолството „Иван Станчов“. Тържеството включваше слово на директорa на училището, г-жа Снежина Мечева, и празнична програма, изпълнена от новите първокласници в Училището. От името на Посолството, приветствие поднесе г-жа Таня Койчева, търговско-икономически представител на България в Лондон.
 
Съобщение за инцидента в лондонското метро Print E-mail
Към 11.00 ч местно време няма информация за жертви при инцидента в лондонското метро.
Посолството в Лондон е отправило запитване към местните власти за пострадали български граждани при инцидента в метростанция „Парсънс Грийн” в британската столица от тази сутрин.
Към този момент полицейските власти не съобщават допълнителни детайли за инцидента. На мястото са изпратени екипи на лондонската полиция и линейки. Към 11.00 ч. местно време няма информация за жертви при инцидента.
Всички български граждани, които желаят да получат актуална информация или да подадат сигнал за техни близки и познати, могат да го направят на дежурните телефони на посолството в Лондон: + 442075813144 и + 442075849400
 
Откриване на учебната година в Българско училище „Васил Априлов“, Бормут Print E-mail

На 10 септември 2017 г. в Бормут бе официално открита учебната година в новосъздаденото първо българско училище в града, носещо името на големият възрожденец „Васил Априлов“.

Тържеството включваше слово на директорката и основателка на училището, Мая Николова-Томс, представяне на учителите и открит урок.

На събитието присъства Светозар Димитров, трети секретар в Политическата секция на Посолството, който поднесе приветствие от името на посланика на Република България в Лондон Константин Димитров.

 Active Image

 Active Image

 Active Image

 

 
Спектакъл на Ансамбъл "Българе" в Лондон Print E-mail

На 1 октомври в грандиозната зала Indigo at the O2 в Лондон ще се състои фолклорния спектакъл на Национален фолклорен ансамбъл "Българе" под надслов "Това е България".

За повече информация:
https://budilnik.yapsody.com/event/index/80041 /

 

 

 
Възможност за заплащане с банкови карти за консулски услуги Print E-mail

Посолството на Република България в Лондон обявява, че от 30 август 2017 г. гражданите могат да заплащат таксите за консулски услуги, както в брой, така и с кредитни и дебитни карти.

Toва е следствие на решението на МВнР от юни 2017 година за въвеждане на възможността за заплащане на административните услуги и с банкови карти.
 
Посолството в Лондон е сред първите български дипломатически мисии, въвели новата система, с което се надяваме да улесним българските и чуждестранните ползватели на консулски услуги.

 

 

 
Права на гражданите на ЕС и Brexit Print E-mail

ЕС разпространи материал с често задавани въпроси относно правата на гражданите на ЕС във връзка с Brexit.

Текстът можете да прочетете тук .

 
Удължаване на приемното време на Консулската служба Print E-mail
Във връзка с повишеното търсене на консулски услуги през летния сезон, в периода от 6 юли до 31 август 2017 г., приемното време на Консулската служба за граждани ще бъде удължено до 17 часа всеки работен ден, с изключение на последния петък от всеки месец - 28.07.2017 и 25.08.2017г., които са неприемни дни за консулска служба.
 
Дипломати от Посолството посетиха Фестивала на източноевропейските култури в Брент, Лондон Print E-mail
На 17.06.2017 г. в община Брент, Северен Лондон се проведе първият по рода си Фестивал на Източноевропейската култура във Великобритания. България бе представена от  самодейни групи за автентичен фолклор, фото-изложба на български носии, български организации, работещи с общността ни в община Брент. В събитието се включиха над 25 организации, работещи и подпомагащи българската общност в Брент, която е сред най-многобройните в лондонската община.
Read more...
 
Няма информация за пострадали български граждани при пожара в жилищна сграда в Лондон Print E-mail

До момента в Посолството няма постъпила информация за пострадали български граждани при пожара в жилищна сграда в Лондон, избухнал в ранните часове на 14 юни.

Българското посолство в Лондон следи развитието на ситуацията и поддържа постоянен контакт с местните власти.

Български граждани, които желаят да получат актуална информация или да подадат сигнал за техни близки, могат да го направят на дежурния телефон на Посолството:

При избиране от Обединеното кралство: 020 7581 3144

При избиране от България: 00 44 20 7581 3144

Сигнали могат да се подават и на горещата телефонна линия, обявена от британската полиция:

0800 0961 233 (при избиране от Обединеното кралство)

00 44 800 0961 233 (при избиране от България)

 
<< Start < Prev 1 2 3 4 5 6 Next > End >>

Results 1 - 20 of 115