Sunday, 22 October 2017
Home arrow Archives arrow Прием в Британския парламент
Прием в Британския парламент Print E-mail

Приемът в Британския парламент беше организиран под патронажа на лорд Ханингфилд и общинския съвет на гр. Есекс.В приветствието си Лорд Ханингфилд се спря на значението, което Великобритания отдава на приключилото пето разширяване на ЕС с присъединяването на България и Румъния. Той заяви, че Великобритания е оказвала и ще продължи да оказва и занапред подкрепа на двете новоприсъединили се страни-членки.

В тази връзка бе представен положителния пример от успешно провежданото сътрудничеството по линия на регионите между общината на Есекс и българските градовете Добрич и Русе.На събитието присъства и докладчикът за България в Европейския парламент Джефри Ван Орден, които представи изминатия исторически път от България към европейското членство. Ван Орден, който носеше лентата с българския трикольор в подкрепа на медицинските ни сестри в Либия, заяви, че разрешаването на този болезнен за страната ни въпрос вече е кауза също на Великобритания и Европейския съюз.

Посланикът на България Лъчезар Матев изрази дълбоката благодарност на българското правителство и общество за оказаната дългогодишна подкрепа от страна на Великобритания в процеса на европейската интеграция на България.На мероприятието присъстваха членове на Британския парламент, областните управители на Добрич и Русе, приятели на България и представители на българската общност във Великобритания.

Parliament
 
< Prev   Next >