Monday, 23 October 2017
Home arrow Archives arrow Среща в Лондон на зам.министър Евгения Колданова и министъра за Европа във Форин офис Джеф Хуун
Среща в Лондон на зам.министър Евгения Колданова и министъра за Европа във Форин офис Джеф Хуун Print E-mail

На 10 януари 2007 г. във Форин офис се състоя среща на заместник-министър Евгения Колданова с министъра за Европа Джеф Хуун.
По време на срещата заместник-министър Колданова изрази благодарност за оказаната подкрепа от британска страна през дългия период на подготовка на България за членство в Европейския съюз.
Джеф Хуун заяви, че присъединяването на България е в полза не само за страната ни, но и за държавите, които понастоящем са членки на ЕС. Той заяви, че занапред българските правителства ще могат да използват членството на България в ЕС, за да осигурят по-висок жизнен стандарт на българското общество.
Хуун посочи Черноморското сътрудничество като една от областите, в които България би могла съществено да допринесе за развитие на външните отношения на ЕС.
Заместник-министър Колданова подари на британския й домакин специална юбилейна монета, изсечена по случай присъединяването на България към ЕС.


 
< Prev   Next >