Sunday, 19 November 2017
Home arrow Archives arrow Официално отбелязване на присъединяването на България и Румъния към Европейския съюз във Форин офис
Официално отбелязване на присъединяването на България и Румъния към Европейския съюз във Форин офис Print E-mail

На 10 януари 2007 г. в зала Локарно във Форин офис бе даден официален прием от британското правителство по повод присъединяването на България и Румъния към ЕС.
Събитието се проведе под патронажа на министъра за Европа във Форин офис Джеф Хуун.
Почетни гости на приема бяха заместник-министрите на външните работи на България Евгения Колданова и на Румъния Валентин Наумеску.
Приветствено слово бе произнесено от Джеф Хуун, които поздрави новоприсъединилите се страни с постигнатия успех след дългоизвървяния път и им пожела да играят ролята на активни, конструктивни и предвидими членове на европейското семейство.
В своето изказване заместник-министър Колданова изрази благодарност към всички британски институции за оказаната подкрепа и съдействие през дългия и нелекия път на България към членство в ЕС.


Специална благодарност бе изразена и на присъстващите заместник-министър председател на Великобритания Джон Прескот и държавния секретар на външните работи и въпросите на общността Маргарет Бекет.
В събитието участие взе и Лондонския български хор, който поздрави гостите с изпълнението на български фолклорни песни.


Приемът бе почетен от акредитирания дипломатически корпус в Лондон, висши представители на правителството и политическите партии, приятели и сънародници на България и Румъния във Великобритания.

 
< Prev   Next >