Monday, 23 October 2017
Home arrow Archives arrow България на световното туристическо изложение World Travel Market
България на световното туристическо изложение World Travel Market Print E-mail

От 6 до 9 ноември т. г. България участва за 26-ти път в най-голямата туристическа борса за професионалисти - World Travel Market. Борсата се провежда ежегодно в изложбения център ExCel, Лондон.
Проектът “24-те чудеса на България” и специална промоция на балнеоложки и СПА-курорти бяха акценти в програмата на българското представяне, организирано от Държавната агенция по туризма. Съставът на Нешка Робева изнесе серия от представления на централната сцена на изложението и на българския щанд. Между представленията на централната сцена бе прожектиран рекламен клип за страната ни на четири видео стени. Програмата включваше още спектакъл на Варненския куклен театър на основата на българска фолклорна музика и автентични етнографски предмети.
За първи път от няколко години българският щанд бе на два етажа с обща площ от 392 кв. м. Светлинни ефекти на специална стъклена пътека създаваха илюзията за горящ огън, върху който танцьорите изпълняваха нестинарски танци. На уголемени монитори течаха рекламни филми за България. На покривна конструкция над щанда бе изобразено българското лого с помощта на светлинни ефекти.На 7 ноември в пресцентъра на борсата се проведе пресконференция по повод българското участие. Събитието бе открито от посланика на България в Обединеното кралство Лъчезар Матев. Председателят на Държавната агенция по туризъм Марио Ал-Джибури представи България като туристическа дестинация. На пресконференцията бяха излъчени “24 чудеса на България”. Специално участие взе лорд Антони Сейнт Джон оф Блестол, член на Камарата на лордовете. Той бе официален гост и на презентацията за възможностите за СПА и балнеотуризъм в България.

 
< Prev   Next >