Saturday, 18 November 2017
Home arrow Archives arrow Среща на министър Масларова с организацията Business for New Europe (BNE)
Среща на министър Масларова с организацията Business for New Europe (BNE) Print E-mail

На 30 октомври т. г. министърът на труда и социалната политика Емилия Масларова се срещна с ръководството на организацията Business for New Europe (BNE).
Срещата се проведе в рамките на тридневното работно посещение на министър Масларова във Великобритания (30 октомври-1 ноември т. г.).
Министър Масларова благодари на организацията за твърдата й позиция срещу ограничаването на достъпа на българи и румънци до британския пазар на труда. Тя подчерта, че не се очаква засилен интерес към имиграция във Великобритания, тъй като България има стабилен и предсказуем пазар на труда, благодарение на динамичната политика на правителството в тази област.Председателят на BNE Роналд Ръд изрази разочарованието на организацията, в която членуват представители на най-престижните компании в Обединеното кралство, от решението на британското правителство да въведе ограничения за българи и румънци. Той потвърди решимостта на BNE да продължи усилията за “отваряне на вратите” на трудовия пазар. Бяха обсъдени възможности за съвместни бъдещи инициативи в тази област.

 
< Prev   Next >