Sunday, 19 November 2017
Home arrow Archives arrow Официално посещение на посланик Матев в Йоркшир
Официално посещение на посланик Матев в Йоркшир Print E-mail

В периода от 1 до 4 юли т. г. посланик Лъчезар Матев осъществи официално посещение по покана на местните управи на градовете Скарборо, Йорк, Хъл и Лийдс, в графство Йоркшир.
На срещите си посланик Матев обсъди перспективите за сътрудничество в различните аспекти на местното самоуправление и по-конкретно на развитието на инфраструктурата, инвестициите, управлението на регионалните фондове на Европейския съюз, опазването на околната среда, социалните грижи, както и академичния и културния обмен.

В Лийдс, един от най-големите центрове на финансовите и бизнес среди извън Лондон, посланик Матев проведе среща с председателя на Изпълнителния съвет на кметството и обсъди възможностите за сътрудничество в икономическата област. Той се срещна с ръководствата на редица местни фирми с интерес в развитието на бизнес отношения с България, сред които  Rhodes, YFM Group, PDA International и местния клон на RH, която извършва редовни транспортни услуги до България и обратно.


В Йорк посланикът на България в Обединеното кралство проведе среща с  кмета на града и началника на полицията.

В Скарборо посланикът се срещна с кмета на града, председателя на “Британски туристически курорти” и с д-р Джон Брадли, един от водещите ортопедични хирурзи във Великобритания и в Европа. Д-р Брадли е консултирал създаването на новопостроена болница с 1000 легла в центъра на София.


 

 
< Prev   Next >