Saturday, 18 November 2017
Home arrow Archives arrow Честване на 24 май в посолството
Честване на 24 май в посолството Print E-mail

На 24 май т. г. се състоя официална церемония по случай края на учебната година на Българското училище към посолството. Учениците за изтеклата учебна година са 135. От тях 30 ученици са завършили успешно първи клас. От тази учебна година в училището има и преподавател по история – г-жа Лидия Гюнелиева.

Директорката на училището Снежина Мечева отбеляза с гордост, че в края на учебната година първокласниците вече умеят да четат и пишат на роден език и пожела “на добър час” на завършилите осмокласници, които тази година са 13.

Посланик Матев тържествено връчи дипломите на учениците, в присъствието на техни родители и близки. Специални награди получиха спечелилите литературния конкурс “Стефан Гечев” в България, обявен от Агенцията за българите в чужбина и списание “Родна реч” – 2005 г.

Тържествената церемония в посолството бе съпроводена от богата музикална програма и рецитал на учениците от всички класове. Поетесата Здравка Момчева изпълни за ученици и гости свое стихотворение, посветено на България. Празникът продължи с прием за българската общност във Великобритания и представители на британските културни и бизнес среди. Специална програма по случай 24 май изнесоха Лондонският български хор, с ръководител Деси Стефанова, и Танцов състав “Танец”, с ръководител Мартин Спасов.

 
< Prev   Next >