Sunday, 22 October 2017
Home arrow Archives arrow Бизнес семинар, посветен на България
Бизнес семинар, посветен на България Print E-mail

На 19 май т. г. консултантската фирма по правни и бизнес въпроси Eversheds организира съвместно с Британско-българската търговска камара (BBCC) семинар, посветен на българското законодателство в областта на бизнеса. Присъстваха над 100 участници, сред които представители на Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР), ВВСС, Лондонското сити, академичните среди и редица британски компании.

Основни изказвания направиха посланикът на България в Обединеното кралство Лъчезар Матев и докладчикът за България в Европейския парламент Джефри ван Орден, както и  г-жа Ирена Едуардс, началник за Централна и Източна Европа в Eversheds и председателят на BBCC Дейвид Арчър. Бяха обсъдени резултатите от мониторинговия доклад на Европейската комисия, както и по-нататъшните усилия, които страната трябва да положи в шестте “червени зони” на загриженост на комисията.

Джефри ван Орден оцени много позитивно постигнатото от България по пътя на членство в Европейския съюз и подчерта, че усилията на правителството трябва да доведат до необратими резултати в периода до м. септември т. г., за да може страната да стане пълноправен член на съюза от януари 2007 г.

 
< Prev   Next >