Monday, 23 October 2017
Home arrow Archives arrow Брифинг относно мониторинговия доклад на ЕС
Брифинг относно мониторинговия доклад на ЕС Print E-mail

На 17 май т. г. в представителството на Европейската комисия във Великобритания бе проведен брифинг относно публикувания на 16 май т. г. мониторингов доклад на ЕК за напредъка на България и Румъния по пътя към членство в Европейския съюз.

Мероприятието бе организирано съвместно от представителство на ЕК и дипломатическите мисии на България и Румъния в Лондон. На брифинга присъстваха ръководителят на представителството на ЕК Р. Кемпинен, посланикът на България Л. Матев, посланикът на Румъния Д. Гибернеа,  както и г-н Р. Паскал, представител на ЕК, и г-жа Ш. Морган, директор във Форин офис.


Посланик Матев подчерта, че докладът на Европейската комисия представлява пълен и обективен анализ, който отчита осъществения от страната ни значителен напредък за времето след предишния доклад от м. октомври 2005 г. Той посочи, че заключенията потвърждават, че страната ни се движи в правилната посока и че европейската перспектива е реална и постижима.

Присъстващите се обединиха около тезата, че през оставащите до края на годината месеци, двете страни трябва да положат сериозни усилия за постигане на видими резултати, които убедително да потвърдят готовността им за членство от 1 януари 2007 г.

 
< Prev   Next >