Monday, 23 October 2017
Home arrow Archives arrow 47-ми Международен благотворителен панаир
47-ми Международен благотворителен панаир Print E-mail

На 9 и 10 май т. г. България участва със свой представителен и кулинарен щанд на 47-мия Международен благотворителен панаир на британския клон на организацията International Social Service. Панаирът се състоя в Kensington Town Hall и се проведе под патронажа на принцеса Александра от английското кралско семейство.


За първи път на българския щанд бяха изложени за благотворителна разпродажба сувенири, направени от деца с увреждания от няколко домове в България. Предметите бяха изработени и предоставени специално за панаира по идея и със съдействието на г-жа Бисерка Матева, съпруга на посланика на Република България в Лондон. Част от получените средства са предназначени за тези домове.    


При посещението си на панаира, принцеса Александра отдели специално внимание на българския щанд. Съпругата на посланика връчи на принцесата подарък, направен от деца с увреждания.

 

За благотворителни цели се продаваха още сувенири, българско вино и хранителни продукти. Посолството участва за първи път в благотворителното събитие и с кулинарен щанд. Българската кухня опита кметът на община Кенсингтън, както и стотици посетители. Танцов състав „Танец”, с ръководител Мартин Спасов, представи страната ни в музикалната програма на панаира. Фолклорното изпълнение на младите танцьори бе бурно аплодирано от публиката.


 
< Prev   Next >