Monday, 23 October 2017
Home arrow Archives arrow Изложба в галерия "София"
Изложба в галерия "София" Print E-mail

На 27 април в галерия “София” към посолството бе открита изложба с фотографии на Валентина Стойчева, озаглавена “Ерос и Танатос, разказ за страстта и смирението”.

Авторката използва образите на боговете от гръцката митология: любовта, израз на началото и младостта, и този на смъртта и края, за да представи 14 свои фотографии на увеличени детайли от цветя в голям формат, с които защитава своята визи за единството, красотата на живота и смъртта, и мистерията на вечния кръговрат в битието.


Валентина Стойчева не е ново име в българската фотография. Тя е автор на повече от 15 самостоятелни и редица съвместни изложби в България и в чужбина. Нейните творчески търсения не са ограничени само в една посока – интересува се както от репортажна, така и от постановъчна фотография, експериментира с нетрадиционни техники и процеси. През последните 15 години живее и работи в Прага.

Валентина казва сама за себе си, че се чувства като пратеник на българското изкуство по света, нейният стремеж е да работи и занапред за неговото признание и популяризиране.

Изложбата ще бъде отворена за посетители до 16 май, от вторник до петък, 15-18 ч., вход свободен.

 
< Prev   Next >