Saturday, 18 November 2017
Home arrow Archives arrow Четиристранна среща - Лондон
Четиристранна среща - Лондон Print E-mail

На 26 април т.г. в Лондон се проведе петата поредна среща на представители на правителствата на България, Либия, Великобритания и САЩ и на Европейската комисия за обсъждане на всички аспекти на усилията за решаването на СПИН-проблема в Бенгази.

Председателят на Борда на Международния фонд „Бенгази” информира участниците за дейността на фонда, включително състоялата се на 2 април т.г. среща на фонда с Асоциацията на семействата от Бенгази.

В рамките на срещата бяха обсъдени получените към момента постъпления във фонда и по-нататъшното оказване на хуманитарна помощ на заразените деца. Разгледан бе и въпросът за българските медицински сестри и палестинския доктор.
От либийска страна бе изразена благодарност за предоставената от българската неправителствена организация помощ за децата в Бенгази.

В рамките на двустранна среща след разговорите бе постигната договореност за провеждане в най-кратки срокове на сесията на Смесената българо-либийска комисия за икономическо, научно и техническо сътрудничество.

 
< Prev   Next >