Monday, 23 October 2017
Home arrow Archives arrow Прием по случай 3 март, Национален празник на Република България
Прием по случай 3 март, Национален празник на Република България Print E-mail

Посолството на България в Обединеното кралство отбеляза Националния празник с прием, даден от извънредния и пълномощен посланик на Република България във Великобритания Лъчезар Матев.


На тържеството присъстваха представители на Кабинета на премиера и на Форин офис, както и на други държавни институции, кметовете на лондонските общини Уестминстър и Кенсингтън и Челси, кметицата на Лестър, ръководители на дипломатически мисии, акредитирани в Лондон, представители на бизнеса и културните среди във Великобритания, Британската асоциация за Централна и Източна Европа, лондонския Ротари клуб-Кенсингтън, Британско-българското дружество за приятелство, благотворителната организация “Приятели на България”, Българския Сити клуб и българската общност. Гостите бяха посрещнати с мартеници, на фона на класическа музика, изпълнена от пианистката Лариса Маринова.

 


Специално за празника от България пристигна театрална формация “Мелпомена”, която представи постановката “Големанов” на Ст. Л. Костов, с режисьор Георги Стоилов. Актьорите Любо Нейков, Стефан Рядков, Никола Анастасов, Нона Йотова, Мария Статулова и Светлана Бонин бяха изпратени след представлението от многобройната публиката с бурни аплодисменти. Непосредствено след това се осъществи среща в непринудена атмосфера на актьорите с представители на посолството и на българската общност.

 
< Prev   Next >