Friday, 17 November 2017
Home arrow Archives arrow Международна конференция на University College of London
Международна конференция на University College of London Print E-mail

В периода 16-18 февруари 2006 г. в Лондон се проведе  Международна конференция Inclusion/Exclusion на Slavonic and East European Studies на University College London (UCL). Конференцията бе седма поред и в нея взеха участие около двеста преподаватели, студенти по магистърски програми, изследователи и журналисти от 27 страни.

Посолството на България бе един от основните организатори на конференцията. Участието в подготовката й се осъществи в контекста на усилията на мисията за осигуряването на повече видимост сред академичните среди и медиите за постигнатото от България по пътя на евроинтеграцията.

Приемът по случай откриването на конференцията, даден от българското посолство на 16 февруари, съвпадна с  ратификацията в Обединеното кралство на Договора за присъединяване на България и Румъния към Европейския съюз.   

В конференцията взеха участие общо седем български преподаватели от наши и чуждестранни университети, както и представител на Американския университет в Благоевград. Представител на посолството председателства панел, посветен на филантропията.

Дискусиите по време на конференцията бяха фокусирани върху икономическото развитие и глобализацията, националните граници и транс-граничното сътрудничество, социолингвистиката, гражданското общество и ролята на медиите,  глобалната интеграция и развитие, периода на пост-комунизма в страните от Централна и Източна Европа, интегрирането на имигрантите, правата на малцинствата и др.

 
< Prev   Next >