Friday, 17 November 2017
Home arrow Archives arrow Среща на посланик Лъчезар Матев с български музиканти и певци
Среща на посланик Лъчезар Матев с български музиканти и певци Print E-mail

На 13 февруари по инициатива на посолството в Лондон бе осъществена среща на посланика с живеещите и работещи във Великобритания български музиканти и певци. Срещата бе първа по рода си и събра около 30 българи, работещи както в сферата на класическата музика, така и на рок музиката, хоровото пеене и фолклора.

Бяха обсъдени възможности за разширяване на културната дейност на българската общност във Великобритания, с активното съдействие на посолството. Набелязани бяха някои конкретни възможности за съвместни изяви, с които английската общественост да добие по-задълбочена представа за българската култура в ключовия период преди присъединяването на страната  ни към ЕС.

Отзивите от участниците за срещата бяха изключително позитивни, те изтъкнаха, че за първи път имат не само възможността да се запознаят един с друг, но и да се почувстват ценени и подкрепяни от българската държава в международните им изяви, и преди всичко в представянето на българската култура в Обединеното кралство.

В този контекст посланик Лъчезар Матев проведе и специална среща с Васко Василев, артистичен директор на Кралската опера, и Памела Никълсън, по време на която бяха обсъдени евентуални бъдещи съвместни проекти.

 
< Prev   Next >