Sunday, 22 October 2017
Home arrow Archives arrow Резултати от кампанията за набиране на средства
Резултати от кампанията за набиране на средства Print E-mail
Уважаеми сънародници и приятели на България,

През изминалата година в нашата родина поройни дъждове  причиниха огромни щети на хората от много градове и села, оставяйки мнозина от тях без подслон и поминък. Сериозно бе засегната инфраструктурата на страната, затворени бяха пътища, болници, училища, унищожена бе и голяма част от реколтата.

В знак на своето съпричастие към съдбата на пострадалите, през август Посолството се включи в Националната кампания за набиране на средства за подпомагането им. Обединявайки усилията си с тези на българските медии във Великобритания, българската православна църква, “Приятели на България”, “Зов UK”, българския “Сити клуб”, дружеството за британско-българска дружба  и с паричната помощ на отделни български и чуждестранни граждани и фирми събрахме 5 165 британски лири по откритата специална набирателна сметка.

В момента уточняваме с Националното сдружение на общините в България кой от засегнатите обекти е в най-нуждаещо се положение, за да сме сигурни, че с усилията си сме били максимално полезни на своите съграждани.

От името на организаторите и лично от свое име благодаря от сърце  на всички организации, фирми, сънародници и приятели, които откликнаха на призива и подкрепиха пострадалите наши съграждани!
                                                                                                                                                                                          Посланик  Лъчезар Матев
 
< Prev   Next >