Monday, 23 October 2017
Home arrow Archives arrow Коледно благотворително парти в посолството
Коледно благотворително парти в посолството Print E-mail
На 24 ноември т. г. в Лондон се състоя коледно благотворително парти, организирано от благотворителните организации “Приятели на България” и “Зов UK”, българският “Сити клуб”, и посолството на България. Събитието се проведе под патронажа на баронеса Роулингс, сър Доналд Логан, председател на “Приятели на България”, принц Кирил Сакскобургготски, президент на българския Сити клуб и посланик Лъчезар Матев.

Бяха събрани средства за домовете за деца в Стара Загора, Велико Търново, дневния център за деца със специални нужди “Карин дом” във Варна и училища, пострадали от наводненията в Смолян. Президентът на лондонския Ротари клуб-Кенсингтън връчи на г-н Иван Станчов, посланик във Великобритания (1991-1994 г.) и министър на външните работи (1994-1995 г.), както и основател и председател на фондация “Карин дом”, чек на стойност 11 хил. брит. лири за закупуването на специален микробус за дома.

За гостите пяха Лондонският български хор с диригент Деси Стефанова, специално поканената от София за тържеството Николина Чакърдъкова и рок-певицата Милена, под акомпанимента на саксофониста Жечко Койчев и пианиста Николай Ангарев от Биг Бенда на Вили Казасян. В програмата участва също ансамбълът за народни танци “Tanetz Dance Group”, с ръководител Мартин Спасов и групата “Унисон и авангард”.
 
< Prev   Next >