Sunday, 22 October 2017
Home arrow Archives arrow Конференция в Лондон на тема “Членството на България в ЕС: предизвикателства и възможности”
Конференция в Лондон на тема “Членството на България в ЕС: предизвикателства и възможности” Print E-mail
На 14 ноември т. г. министърът по европейските въпроси Меглена Кунева участва в конференция на тема “Членството на България в ЕС: предизвикателства и възможности” в Лондон, организирана съвместно от посолството на България в Обединеното кралство и неправителствената организация за политически анализи и прогнози “Федерал тръст”.


В конференцията взеха участие ръководителят на представителството на Европейската комисия във Великобритания Рейо Кемпинен, парламентаристи, политици, представители на академичните среди, британски тинк-танк организации, журналисти и дипломати.

Министър Кунева запозна аудиторията с актуалните теми от процеса на присъединяване към ЕС и изтъкна постигнатото по пътя на членство. По време на дискусията бе обсъден приносът на страната като бъдещ член на съюза. Тя подчерта убедеността си, че България е неразделна част от проекта за единна Европа, която да бъде силна и способна да защитава интересите си на световната сцена.


Ръководителят на представителството на ЕК изрази своята увереност, че България ще може своевременно да се подготви за пълноправно членство в съюза от 1 януари 2007 година.
 
< Prev   Next >