Monday, 23 October 2017
Home arrow Archives arrow Прием в българското посолство по повод посещението на премиера
Прием в българското посолство по повод посещението на премиера Print E-mail

Посланикът на България в Обединеното кралство Лъчезар Матев даде на 8 февруари т. г. прием в чест на министър-председателя Сергей Станишев, който е на двудневно посещение в Лондон. Присъстваха високопоставени представители на британските политически и делови среди, дипломатическия корпус и българската общност.
Премиерът изнесе лекция в London School of Economics на тема “Европейският съюз - ползи и недостатъци за и от новите страни-членки” и се срещна с организацията на българските студенти в университета.
На 9 февруари се състоя среща на министър-председателя с британския премиер Тони Блеър. След срещата на Даунинг стрийт премиерът Станишев и президентът на Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) Жан Люмиер откриха семинар, посветен на възможностите за бизнес в България след присъединяването към Европейския съюз. Следваха презентации и дискусия с участието на министъра на икономиката и енергетиката Румен Овчаров. Премиерът и президентът на банката участваха също в кръгла маса с представители на водещите британски и български медии.
В рамките на семинара г-н Люмиер откри в ЕБВР фотоизложба “Златни страници от българското средновековие”. Изложбата бе представена от г-н Джон Озбърн, експерт по антична и средновековна култура и преподавател по българска история. По време на откриването трио “Десибелс” с ръководител Десислава Стефанова изпълни български народни песни.

This news in English

 
< Prev   Next >