Monday, 23 October 2017
Home arrow Archives arrow Семинар по въпросите на миграцията в посолството на България в Лондон
Семинар по въпросите на миграцията в посолството на България в Лондон Print E-mail

На 28 февруари 2007 г. в посолството на Република България във Великобритания се състоя еднодневен семинар по въпросите на миграцията, организиран съвместно с Центъра за изследване на национализма, етническите въпроси и мултикултурализма към Университета на гр. Съри.
Бяха обсъдени различни аспекти на променящите се взаимоотношения между България и Обединеното кралство в контекста на разширяването на Европейския съюз. Лектори на семинара бяха г-н Дани Срискандараджа, директор в IPPR - водещ британски институт за изследване на обществената политика, представители на работодателски и синдикални организации, както и преподаватели в британски и български университети.
Българската позиция в областта на  свободното движение на хора и миграцията бе представена от г-жа Даряна Коцева, представител на Министерството на труда и социалната политика в посолството. Нов момент в доклада бе въпросът за нарастващия поток британски граждани, установяващи се трайно в България. Семинарът очерта реалната картина на процеса на разширяване на ЕС и последвалото свободно движение на хора в рамките на съюза, различна  от стереотипите, наложени от медиите и вътрешнополитическия дебат в страните-членки.

 
< Prev   Next >