Sunday, 19 November 2017
Home arrow Archives arrow Представяне на България и дегустация на вино в Британския парламент
Представяне на България и дегустация на вино в Британския парламент Print E-mail

На 12 март 2007 г. в Британския парламент се състоя представяне на България като нов член на Европейския съюз. На мероприятието присъстваха парламентаристи от двете камари на парламента и министъра по европейските въпроси във Форин офис Джеф Хун.

В обръщението си председателят на парламентарна група за приятелство с България Кевин Барон поздрави страната ни с постигнатия успех и отправи приветствие на добре дошли от името на британските парламентаристи.  

Приветствие бе произнесено от Джеф Хун, които изрази надежда, че България ще играе роля на активен, конструктивен и предвидим член на европейското семейство.
Посланик Лъчезар Матев изрази благодарност за позициите, заемани от британския парламент и правителство в подкрепа на страната ни по пътя към европейското й членство.
По време на мероприятието гостите имаха възможността да опитат различни видове български вина и характерни национални ястия.

Мероприятието бе част от инициативите на посолството на България в Лондон, финансирани със средства по Комуникационната стратегия на МВнР за 2007 г.

 
< Prev   Next >