Monday, 23 October 2017
Home arrow Archives arrow Българският посланик в Лондон направи официално посещение в Северна Ирландия
Българският посланик в Лондон направи официално посещение в Северна Ирландия Print E-mail

В периода 16-18 май 2007 г. посланикът на България в Лондон д-р Лъчезар Матев направи официално посещение в Северна Ирландия. Това бе първото посещение на ръководител на дипломатическо представителство в Обединеното Кралство, организирано след встъпването в длъжност на 8 май т. г. на новосформираното северно-ирландско правителство.
През трите дни от посещението посланик Матев проведе срещи в офиса на първия министър и заместник първия министър на Северна Ирландия, ръководството на всички политически сили, участващи в коалиционното правителство, първия заместник-председател на Асамблеята, заместник-изпълнителния директор на търговската камара в Белфаст, председателя на Агенцията за инвестиции на Северна Ирландия и представителството на Европейската комисия в Белфаст. По време на срещите беше заявен интересът на България да развива отношения на всички равнища с институциите в Северна Ирландия, в качеството на деволюирала област на Обединеното Кралство.

                                                           
На официална вечеря, дадена от правителството на Северна Ирландия по случай посещението на българската делегация присъстваха представители на обществените, икономическите и академичните среди в Белфаст. В слово, произнесено пред гостите посланик Л. Матев подчерта съществуващия потенциал за изграждане на отношенията със Северна Ирландия и готовността на българската страна да развива отношения във всички области от взаимен интерес.

This news in English

 
< Prev   Next >