Monday, 23 October 2017
Home arrow Archives arrow Българската икономика беше представена на конференция в гр. Лийдс
Българската икономика беше представена на конференция в гр. Лийдс Print E-mail

На 22 май 2007 г. в британския град Лийдс се състоя конференция за представяне икономиката на България в рамките на Европейския съюз. По повод конференцията над сградата на кметството беше тържествено издигнат българският флаг. Събитието беше организирано от посолството на Република България в Обединеното Кралство и е част от програма за подпомагане развитието на сътрудничеството между българските и британските общини. В конференцията участваха представители на водещи британски компании и организации от Лийдс и област Йоркшир.

                           

В обръщение към участниците в събитието посланикът на България във Великобритания Лъчезар Матев отбеляза подобряващите се условия за привличане на чуждестранни инвестиции в нашата страна и наблегна на устойчивото икономическо развитие и високия й инвестиционен рейтинг.

Ключови изказвания в рамките на конференцията направиха представители на британски компании, развиващи успешен бизнес в България, сред които „Барбър”, „Пи Ди Ей”, „Болкан холидейз”. За изключително благоприятните условия за инвестиции в България говориха и заместник-председателят на Британско-българската търговска камара Реймънд Кингсланд и  изпълнителният директор на камарата Кристин Буут.

 
< Prev   Next >