Tuesday, 21 November 2017
Home arrow Archives arrow Посланик Матев връчи акредитивните си писма за назначаване като постоянен представител към ИМО
Посланик Матев връчи акредитивните си писма за назначаване като постоянен представител към ИМО Print E-mail

На 6 юли 2007 г. посланикът на България в Кралство Великобритания и Северна Ирландия, д-р Лъчезар Матев връчи на Генералния секретар на Международната морска организация (ИМО), адмирал Ефтимиос Митропулос акредитивните писма, с които се назначава за постоянен представител на Република България към организацията.
Посланик Лъчезар Матев бе определен за постоянен представител към Международната морска организация с Решение № 413 от 15 юни 2007 г. на Министерския съвет на Република България. Той ще представлява страната ни в различните органи, както и в работата на сесиите и съвещанията на Международната морска организация.
Адмирал Митрополус подчерта, че назначаването на постоянен представител към Международната морска организация е израз на дълбокия ангажимент на Република България към дейността и целите на организацията. Той изрази надежда, че България ще играе занапред все по-активна роля в дейността на ИМО. Като конкретна цел в тази насока следва да се разглежда присъединяването на страната ни към приоритетни за ИМО международни конвенции.

                                                                                                      
По време на срещата посланик Лъчезар Матев и адмирал Митропулос обсъдиха основните приоритети на ИМО, дневния ред на предстоящите сесии, дейността на отделни органи и структури на организацията и вижданията за участието на България в тях. Обсъден беше и хода на кандидатурата на Република България за избиране за член на Съвета на Международната морска организация в категория “С”. Разменени бяха мнения за предстоящите избори за Съвета, които ще се проведат по време на 25-та сесия на Асамблеята на организацията от 19 до 30 ноември 2007 г.
В рамките на срещата посланик Лъчезар Матев също връчи ратифицирания от Народното събрание документ за присъединяване на Република България към Международната конвенция относно гражданската отговорност за щети, причинени от замърсяване с корабно гориво, съставена в Лондон на 23 март 2001 г.

 
< Prev   Next >