Friday, 17 November 2017
Home arrow Archives arrow Посланик Матев се изказа на 25-тия Международен симпозиум за икономическата престъпност
Посланик Матев се изказа на 25-тия Международен симпозиум за икономическата престъпност Print E-mail

Българският посланик бе почетен гост на 25-тия Международен симпозиум по проблемите на икономическата престъпност (4-8 септември 2007 г.). Симпозиумът, който традиционно се организира от „Джизъс колидж” в Кеймбридж, се осъществи със съдействието на над 50 правителствени и неправителствени организации.

В тазгодишния симпозиум участие взеха близо 900 делегати, сред които парламентаристи, министри, дипломати, главни прокурори, юристи и изследователи в областта на правото от 92 държави. България бе представена още от председателя на Сметната палата проф. Валери Димитров.

В рамките на форума бяха обсъдени просперитета и защитата на обществените интереси, в контекста на международната стабилност, сигурност и развитие. Специално внимание бе отделено на престъпността, тероризма и борбата с корупцията. 

В обръщението си към участниците д-р Матев се спря на предизвикателствата, пред които е изправена България като нов член на ЕС. Той подчерта усилията на страната да прилага европейските стандарти в обсъдените по време на форума области. Българският посланик отбеляза приноса на България за икономическото развитие на Европейския съюз и ролята й при формулирането на специфичните му политики.

This news in English

 
< Prev   Next >