Sunday, 22 October 2017
Home arrow Archives arrow Кампания на “Harvest for the Hungry” в Есекс за събиране на дарения
Кампания на “Harvest for the Hungry” в Есекс за събиране на дарения Print E-mail

На 4 септември т. г. благотворителната организация “Harvest for the Hungry” обяви на официална церемония в гр. Челсмфърд, Есекс, началото на тазгодишната си кампания за набиране на дарения за домове за деца в България. По покана на областната управа участие в събитието взеха Алексей Андреев, първи секретар в Политическата служба и Ирена Димитрова, трети секретар, зав. Служба „Преса, култура и образование” в посолството.

Бяха проведени срещи с председателя на Общинския съвет на Есекс Джерард Макюън, председателя и представители на Управителния съвет на “Harvest for the Hungry”и бизнесмени, подкрепящи кампанията. Обсъдени бяха резултатите от досегашната дейност на  организацията  и възможности за нейното разширяване и популяризиране в България.

Свещеник Роджър Старк, основоположник на стартирала през 1999 г. благотворителна инициатива информира, че в резултат на миналогодишната кампания в България са изпратени 50 тона хранителни продукти. В кампанията са взели участие 127 училища, 34 църкви, 41 фирми и частни лица от областта. Освен хранителни продукти и дрехи, предназначени за домовете за деца и юноши с умствена изостаналост в гр. Берковица и Аспарухово, са били дарени и операционна маса и оборудване за болница. Организацията е купила с дарения линейка, която се очаква да бъде доставена до края на годината. Със средствата, събрани по време на миналогодишната капмания са били ремонтирани изцяло санитарните възли в дома Берковица.

Harvest for the Hungry Launch campain, Essex

 
< Prev   Next >