Monday, 23 October 2017
Home arrow Archives arrow Посолството бе домакин на редовната среща на FLEK UK
Посолството бе домакин на редовната среща на FLEK UK Print E-mail

На 13 септември 2007 г. посолството на Република България в Лондон бе домакин на редовната среща на Общността на офицерите за връзка (FLEC UK).

Организацията обединява акредитираните във Великобритания представители на полицейските служби на 24 държави и е основен партньор на британските правоохранителни органи в областта на международното сътрудничество. Република България се включи в Общността през 2005 г., след изпращането на представител на МВР в българското посолство в Лондон.

Българският посланик д-р Лъчезар Матев приветства участниците в срещата. Той посочи в изказването си, че международното партньорство и солидарност, осъществявани от организации като FLEC са най-добрият отговор на съвременните заплахи за сигурността, сред които международния тероризъм и организираната престъпност.

Посланик Матев подчерта, че активната роля на България в областта на сигурността, правосъдието и вътрешните работи я  е превърнала в надежден и търсен партньор в рамките на ЕС, както и в източник на сигурност и стабилност в региона.


 
< Prev   Next >