Saturday, 18 November 2017
Home arrow Archives arrow Конференция в българското посолство в Лондон
Конференция в българското посолство в Лондон Print E-mail

На 7 ноември т. г. в посолството в Лондон се състоя конференция на тема „Тенденции в пазара на труда в ЕС след петото разширяване”. Събитието бе организирано съвместно с Института за изследвания в областта на обществената политика в Лондон  (IPPR).
Конференцията бе открита от  заместник-министъра на външните работи Евгения Колданова, която  запозна аудиторията с българската политика за увеличаване на заетостта, миграционните тенденции сред българските граждани, както и сътрудничеството с британските институции.
Изказвания направиха посланик Лъчезар Матев, ръководителят на Представителството на Европейската  комисия във Великобритания Рейо Кемпинен и Даряна Коцева, завеждащ Службата по трудови и социални въпроси в посолството.
В дискусията взеха участие още преставители на Агенцията за имиграция и граничен контрол към Хоум Офис (МВР), Министерството на труда и пенсиите, Министерството на бизнеса, предприемачеството и регулаторната реформа, Генерална дирекция „Заетост” към ЕК и организацията „Бизнес за Нова Европа”. 
 По време на конференцията беше подчертано значението на принципа на свободно движение на хора в рамките на ЕС и ползите за страните-членки от упражняването на това основно право.


 
< Prev   Next >