Sunday, 22 October 2017
Home arrow Archives arrow Изложба на изявени български творци в посолството
Изложба на изявени български творци в посолството Print E-mail

На 27 ноември т. г. посланикът на България в Лондон д-р Лъчезар Матев откри изложба на съвременно българско изкуство, бижутерия и моден дизайн, която се проведе под патронажа на съпругата му, г-жа Бисерка Матева.
Представени бяха произведения на девет световно утвърдени български творци: Жени Живкова (моден дизайн), Пенка Никова и Кунка Тодорова (малка пластика), Владимир Пенев, Иван Стратиев и Димитър Войнов (изобразително изкуство), Мария Иванова, Анджело Красини и Димитър Делчев (бижутерия).
Събитието привлече видни представители на британските политически, културни и делови среди, дипломатическия елит и медиите, както и българската общност в Обединеното кралство. Гостите получиха рекламни подаръци от българската козметична фирма „Рефан”.
По волята на творците, изразена от Иван Стратиев, голяма част от постъпилите от продажбата на експонатите средства ще бъде насочена към подкрепяни от посолството домове за деца с умствени и физически увреждания в България.
Изложбата ще бъде последвана от традиционния Коледен бал в посолството на 30 ноември т. г., който се провежда съвместно с организациите „Приятели на България”, „Зов UK” и Българския сити клуб с цел набирането на средства за благотворителност.


 
< Prev   Next >