Monday, 23 October 2017
Home arrow Archives arrow Коледно благотворително тържество в посолството
Коледно благотворително тържество в посолството Print E-mail

Традиционното коледно благотворително тържество в българското посолство в Лондон тази година се състоя на 30 ноември. Събитието бе организирано съвместно с “Приятели на България” и Българския сити клуб, както и със съдействието на „Зов UK” и Асоциацията на българските студенти в „London School of Economics”.
Проявата се проведе под патронажа посланик Лъчезар Матев, баронеса Роулингс и председателите на „Приятели на България” сър Доналд Логан и на Сити клуба Кирил Сакскобургготски.
В приветствието си към гостите посланик Матев направи кратък преглед на постигнатото от страната ни през първата година от членството в Европейския съюз и на дейността на посолството. Той благодари на представителите на българската общност в Обединеното кралство и приятелите на България за съвместните усилия страната да заеме достойно мястото си в европейското семейство.
За доброто настроение на гостите са погрижиха Лондонският български хор, групата за народни танци „Танец” и джазменът Питър Ламб.
По време на тържеството се състоя томбола и търг. Специално за търга капитанът на националния ни отбор по футбол и нападател на английския „Тотнъм” Димитър Бербатов предостави своя фланелка с автограф. Събраните от проявата постъпления са предназначени за подпомагане на домове за деца с увреждания в България и за изграждането на дневни центрове за грижи.


 
< Prev   Next >