Friday, 17 November 2017
Home arrow Archives arrow Посланик Лъчезар Матев участва в откриването на конференция в Лондон
Посланик Лъчезар Матев участва в откриването на конференция в Лондон Print E-mail
Посланик Лъчезар Матев направи на 7 февруари т. г. встъпително изказване на конференцията на Лондонската търговско-индустриална камара на тема: „България – една година членство в Европейския съюз”. Конференцията бе посветена на инвестициите и бизнес средата в България. Лъчезар Матев и посланикът на Великобритания в България Стив Уилямс запознаха представителите на британските делови среди с динамичното развитие на българската икономика и капиталовите пазари една година след приемането на страната ни в Европейския съюз.

Двамата посланици изтъкнаха, че дългогодишното партньорство между страните е предпоставка за отличните търговски взаимоотношения. Английските инвестиции в България нараснаха значително през последните две години превръщайки Великобритания в инвеститор номер 1 в България за 2006-та и 2007 г. Очакваната положителна дългосрочна макроикономическа стабилност за България и допълнителните данъчни облекчения бяха посочени като основна предпоставка за увеличението на търговския стокообмен в редица области като земеделието, хранително-вкусовата промишленост, енергийната политика, финансовите услуги и високите технологии. В проведената дискусия бяха обсъдени състоянието и перспективите за инвестиране в България в контекста на членството в ЕС и развитието на икономическия потенциал на страната ни. Особено позитивно бе оценена фискалната политика на българското правителство. С основни изказвания в дискусията участваха Антъни Гулд - управляващ партньор в ASG/IMC, Лилия Гелемерова - представител на The Risk Advisory Group, Джон Дейви от Vector Management Limited и Росен Димов - представител на Research Estates.

В организацията на конференцията участваха също Българо-британската търговска камара и Европейската мрежа за стопанска инициатива.

 

 

 
< Prev   Next >