Sunday, 19 November 2017
Home arrow Archives arrow Участие на посланик Л.Матев в бал, организиран от Оксфордския университет и Българския Сити клуб
Участие на посланик Л.Матев в бал, организиран от Оксфордския университет и Българския Сити клуб Print E-mail

Българският посланик Лъчезар Матев бе гост на бала на Българското дружество в Оксфордския университет, организиран на 12 април 2008 г. със съдействието на Българския сити клуб. Събитието събра в залите на Хъртфърд, един от най-старите колежи на Оксфорд, повече от сто представители на двете български организации, сред които имаше техни членове и гости, специално пристигнали от Лондон, София, Брюксел, Париж, Хага и други европейски градове. Почетен гост на бала бе деканът на колежа д-р Джон Лендърс и неговата съпруга.
Сред целите на срещата не липсваше и традиционната за подобни събития благотворителност. Със средствата, събрани от бала, организаторите са подпомогнали дома за деца с неравностойно положение „Асен Златаров” в София. За децата е била закупена дългоочакваната от тях спортна екипировка и оборудване.
Посланик Матев отправи приветствие към гостите, в което посочи, необходимостта от обединяването на усилията на българите, както за личностното развитие, така и в подкрепа на големите общи цели на България. В този смисъл,  благотворителността е не само жест, но и мисия, дълг, присъщи на всеки човек, който носи в себе си каузата на хуманността. В своето послание, той посочи, че проблемите на децата в неравностойно положение са приоритет за българското правителство. В същото време, пълноценно решение може да има, когато цялото общество вложи внимание и усилия за положителна промяна. Българите във Великобритания, българските студенти, българските специалисти, които изграждат своята трудова кариера зад граница, винаги са имали високо развита чувствителност за тези проблеми, а настоящото събитие продължава добрата традиция.

 
< Prev   Next >