Monday, 23 October 2017
Home arrow Archives arrow Посещение на посланик Лъчезар Матев в британския колеж „Уест Нотингамшир”
Посещение на посланик Лъчезар Матев в британския колеж „Уест Нотингамшир” Print E-mail

Българският посланик в Лондон направи на 12 май 2008 г. официално посещение в Уест Нотингам колидж (УНК) край Мансфийлд в Северна Англия. Колежът е едно от най-големите и престижни учебни заведения в Обединеното кралство с 18 000 ученици и студенти и с учебни програми за средно, средно професионално и висше образование в ключови за България области като високи технологии, туризъм и обществено хранене.

Посланик Матев се срещна с ръководството на колежа, както и със студенти, които през м. януари т.г. са посетили България, за установяване на контакти.

Посещението на посланика бе предшествано от подготвителен период за установяване на сътрудничество с България. Сега д-р Матев обсъди проектите за сътрудничество с общините в Кърджали и Момчилград, подкрепени от кметовете и общинските съвети на двата града, чиято цел е изграждането на регионален квалификационен център по туризъм и обществено хранене. По-специално проектът за сътрудничество предвижда учебен обмен, помощ за професионалното обучение на българските студенти, на които УНК ще отпуска стипендии за краткосрочни специализации в колежа и консултативна дейност за персонала на центъра и свързани с работата му други български институции.

Предвижда се делегация на колежа да посети Момчилград и Кърджали в началото на м. юни т.г., за да продължи обсъждането на подробностите по проекта, за който британската страна е осигурила финансиране и по който допълнително може да се кандидатства за европейско финансиране.

 
< Prev   Next >