Monday, 23 October 2017
Home arrow Archives arrow Българин спечели престижна награда в Лондон
Българин спечели престижна награда в Лондон Print E-mail
Седемнадесетгодишният Добри Добрев от София стана „Най-добър оратор, за когото английският език не е матерен”. Той се яви на световното състезание по реторика, което се провежда всяка година в Лондон и се организира за ученици и студенти от 16 до 21 годишна възраст от Световния съюз на англоговорящите, The English-speaking Union (ESU). Добри се пребори с  58 състезатели от 35 държави.

Състезанието е под мотото „Глобално разбирателство чрез английския език” („Creating Global Understanding through English”).

ESU е създаден веднага след края Първата световна война, през 1918 г., първоначално – само за членове от Великобритания и САЩ. Постепенно, с политическите промени в Европа и в света, съюзът обхваща много голям брой държави. България е негов член от 1992 г.

Българският клон (ESUBg) редовно участва в инициативите на съюза. Всяка година се организира национално състезание по реторика като първите двама с най-добър резултат се класират за годишното състезание в Лондон. Досега много български ученици са стигали до финалния кръг, но Добри Добрев е първият, който печели награда.
 
< Prev   Next >