Monday, 23 October 2017
Home arrow Archives arrow Концерт на Марио Хосен (цигулка) и Стефан Чапликов (пиано) в посолството в Лондон
Концерт на Марио Хосен (цигулка) и Стефан Чапликов (пиано) в посолството в Лондон Print E-mail

Българското посолство в Лондон предостави сцена на младите български музиканти Марио Хосен (цигулка) и Стефан Чапликов (пиано). Концертът е част от образователния проект на „Младежкото музикално общество” в Пловдив  „Международна музикална академия Орфей”, в партньорство с Нов български университет и висшето училище за музика във Виена. Проектът насърчава съвместни прояви на студенти и преподаватели от Югоизточна Европа с други водещи европейски музикални академии.

Събитието бе открито от посланика на България във Великобритания д-р Лъчезар Матев, който изтъкна водещото място на българското музикално изкуство в европейското културно пространство. Той подчерта, че академия „Орфей” обединява усилията на младите български солисти и съдейства за утвърждаването на положителния образ на България в Европа.

Международно признатите млади таланти изпълниха пред отбрана публика от дипломатическите, културните и деловите среди в Лондон произведения на П. Владигеров, Дж. Тартини, В. А. Моцарт, Ц. Франк, П. Сарасате и Ф. Крайслер. Концертът се осъществи със съдействието на Държавния културен институт.


 
< Prev   Next >