Monday, 23 October 2017
Home arrow Archives arrow Дегустация на българско вино в посолството
Print E-mail

На 29 май т. г. година в българското посолство в Лондон се състоя дегустация и представяне на българско вино, съвместно с лондонската компания "International Diplomatic Supplies”. За първи път пет вида висококачествено българско вино на винарска изба "Пълдин" ще се предлагат в каталога на IDS 2008–2009 г. за продажба и доставка на дипломатическите мисии и международните организации в Обединеното кралство и по света.

Сомелиерът Мартин Брит представи пред дипломати, представители на международни организации и ценители вината „Divine Cabernet Sauvignon”, „Divine Chardonnay”, „Divine Merlot”, „Cabernet Sauvignon Salta Terra” и „Merlot Salta Terra”. Пресъздавайки легенди и предания, специалистът умело насочваше вниманието на гостите към достойнствата на дегустираните вина, като изтъкваше природните преимущества на страната и отличното качество на производство в българските винарни.

Събитието бе инициирано от Търговско-икономическата служба към посолството и е част от усилията за възстановяване и подобряване на образа на страната ни като лидер в производството и износа на вино на британския пазар и по света. То се състоя непосредствено след приключването на Международния панаир на виното в Лондон, където за първи път от десетилетия насам български фирми спечелиха общо 40 отличия в различни категории.

 

 
< Prev   Next >