Monday, 23 October 2017
Home arrow Archives arrow “Because of Hammershoi” – изложба в галерия “София” към посолството
“Because of Hammershoi” – изложба в галерия “София” към посолството Print E-mail
Българското посолство представи на 19 юни т. г. пред британските артистични среди изложба на фотографски портрети, вдъхновени от датския художник Вилхелм Хамършой (1864-1916), само броени дни преди началото на първата ретроспективна изложба на прочутия творец във Великобритания под надслов „Поезия на мълчанието”, която ще бъде показана в Кралската академия на изкуствата (28.06-07.09).

На откриването присъстваха кураторският екип на предстоящата изложба в Royal Academy of Arts, както и моделите за фотографиите, сред които актрисата Весела Казакова.

Автори на проекта са Мариета Ценова и Енамул Хок. Мариета е работила като арт директор и стилист на сп. „Егоист” и на множество печатни издания и проекти в Европа. Има шест самостоятелни изложби в двете страни и публикации в редица известни списания като „Ел”, „Грация”, сп. „ОК” и др.

Енамул е професионален фотограф и оператор, работещ за утвърдени  британски агенции и компании, сред които ”Кодак”, „Дженерал моторс”, „Върджин” и „Сони”. Двамата творят през по-голямата част от времето си в британската столица.

“Because of Hammershøi”
 
< Prev   Next >