Sunday, 22 October 2017
Home arrow Archives arrow Посещение на посланик Лъчезар Матев в област Есекс
Посещение на посланик Лъчезар Матев в област Есекс Print E-mail

На 2 септември 2008 г. посланик Лъчезар Матев бе гост на областното ръководство на графство Есекс по повод тържественото откриване на благотворителната кампания “Harvest for the Hungry”, организирана за набиране на помощи и средства за домовете за деца с умствени увреждания и възрастни хора в България. Кампанията бе стартирана в присъствието на г-жа Елизабет Харт, председател на областния съвет на Есекс и всички кметове на градове от района. По време на церемонията по откриване посланик Л. Матев произнесе слово, с което изрази признателност за приноса на всички институции, фирми, училища и църкви, участващи в кампанията.

В рамките на посещението посланик Л. Матев проведе разговори с членовете на управителния съвет на организацията и местни представители на бизнеса, които подпомагат кампанията. Бяха споделени резултатите от досегашната дейност и обсъдени възможностите за разширяване на нейните инициативи в България. От страна на председателя на областния съвет на Есекс бе поет личен ангажимент за събирането на средства, с които да бъде подпомогната социалната дейност на нуждаещите се български общини. 

Кампанията “Реколта за гладните” се провежда ежегодно от 1999 г. насам. До момента, освен хранителни продукти и дрехи, предназначени за домовете в градовете Берковица и Аспарухово, чрез кампанията са били също дарени операционна маса и оборудване за централната болница в гр. Бистрица и три линейки, последната от които е предоставена на болницата в гр. Лом. За 2007 г. са били събрани и изпратени за България над 60 тона хранителни продукти. В кампанията са взели участие 140 училища, 34 църкви, 41 фирми и частни лица от област Есекс.

Организаторите на кампанията очакват благотворителната дейност за 2008 г. да надмине досегашния размер на изпратените помощи. Със съдействието на пожарната служба на гр. Челсмфорд, област Есекс тази година е осигурен първият от очакваните няколко пожарни автомобила, който ще бъде предоставен на българска община. С кампанията се очаква да бъдат събрани средства за транспортиране на автомобила до България.    

 
< Prev   Next >