Saturday, 18 November 2017
Home arrow Archives arrow Посланик Матев бе докладчик на Международния симпозиум по въпросите на икономическата престъпност
Посланик Матев бе докладчик на Международния симпозиум по въпросите на икономическата престъпност Print E-mail

Българският посланик бе почетен гост на 26-тия Международен симпозиум по въпросите на икономическата престъпност (1-7 септември 2008 г.). Това е един от най-авторитетните форуми, който през годините е доказал своя безспорен принос за насърчаването на международното сътрудничество в борбата срещу икономическата престъпност.
В тазгодишния симпозиум, на който традиционно е домакин „Джизъс колидж” в Кеймбридж, участие взеха над 800 делегати, сред които парламентаристи, министри, дипломати, главни прокурори, юристи и изследователи в областта на правото от повече от 85 държави. България бе представена още от председателя на Сметната палата проф. Валери Димитров.
В рамките на форума бяха обсъдени рисковете и проблемите, пред които са изправени финансовите институции. Специално внимание бе отделено на заплахите за стабилността, целостта и жизнеспособността на световната финансова система. 
В обръщението си към участниците д-р Матев се спря на предизвикателствата, пред които е изправена България по отношение на обсъжданата проблематика. Той подчерта усилията на страната да прилага европейските стандарти в обсъдените по време на форума области. Българският посланик отбеляза приноса на България при формулирането на специфичните политики на Европейския съюз.

 
< Prev   Next >