Saturday, 18 November 2017
Home arrow Archives arrow Среща на посланик Лъчезар Матев с висши военни от Кралския колеж за стратегически изследвания
Среща на посланик Лъчезар Матев с висши военни от Кралския колеж за стратегически изследвания Print E-mail

На 15 септември 2008 г. посланик Лъчезар Матев бе домакин при посещение в посолството на група висши офицери, представители на 10 държави (вкл. Великобритания и САЩ) на Кралския колеж за стратегически изследвания на Великобритания. Предвижда се групата да направи посещение в България през втората половина на м. септември т. г. в рамките на регионална обиколка, която също ще включва Румъния, Турция и Грузия с цел запознаване с актуалните въпроси на сигурността в региона.

Посланик Матев запозна гостите с политическото и икономическото състояние на страната ни, ролята на България като член на ЕС и НАТО, политиката ни за развитие на добросъседски отношения и стабилността на Балканите, както и инициативите за сътрудничество в Черноморския басейн.
    
В последващо изложение военният представител към посолството, контраадмирал Пламен Манушев информира присъстващите офицери за състоянието и протичащите реформи в българската армия. Внимание бе обърнато на стратегическите предизвикателства пред България от регионален и международен характер.

Гостите приветстваха задълбочената дискусия и зададоха редица въпроси. От страна на ръководството на Кралския колеж за стратегически изследвания на Великобритания бе изразено задоволство от нивото на сътрудничество с посолството и възможността да получат актуална информация за страната ни преди провеждане на посещението на групата в България.  


 
< Prev   Next >