Tuesday, 21 November 2017
Home arrow Archives arrow Участие на България във Фестивала на река Темза в Лондон
Участие на България във Фестивала на река Темза в Лондон Print E-mail

На 13 и 14 септември 2008 г. в Лондон се състоя 10-то издание на Фестивала на река Темза. Фестивалът, който е най-големият в края на лятото, традиционно се организира под патронажа на кмета на Лондон. Тази година събитието, което се провежда, за да се чества градът и неговата река, бе посетено от над 700 000 посетители.

България бе поканена за първи път да вземе участие във Фестивала. В рамките на „Ново европейско селище”, което бе разположено пред престижния „Royal Festival Hall” на южния бряг на реката, страната ни участва заедно с Германия, Чехия, Полша, Унгария, Румъния, Литва, Латвия, Естония и Представителството на Европейската комисия във Великобритания.

България се представи със свой рекламен щанд и с фолклорна програма, организирани от българското посолство в Лондон. Българският щанд се радваше на огромен интерес от страна на многобройните посетители на фестивала, а изпълненията на вокално трио „Перуника” и на танцов състав „Танец” завладяха публиката с изпълнението на автентични български фолклорни песни и танци. Българското представяне получи висока оценка от страна на организаторите и страната ни бе поканена за участие и  през следващата година.

 
< Prev   Next >