Monday, 23 October 2017
Home arrow Archives arrow Българското посолство в Лондон бе домакин на благотворителна вечер на британския Червен кръст
Българското посолство в Лондон бе домакин на благотворителна вечер на британския Червен кръст Print E-mail

На 22 октомври т. г. посланик Лъчезар Матев бе домакин на благотворителна проява на организацията на британския Червен кръст, която се проведе в българското посолство в Лондон. Сред гостите на вечерта бяха доайенът на дипломатическия корпус във Великобритания Н. Пр. Г-н Кхалед Ал-Дувайсан, посланик на Държавата Кувейт, председателят на международния благотворителен комитет на британския Червен кръст г-жа Мария Шамас, членове на международния комитет на организацията от над 15 държави, представители на дипломатическите среди.
Целта на проявата бе набирането на средства за международния благотворителен фонд към британския клон на Червения кръст. Международните проекти на организацията са насочени приоритетно към подпомагане на нуждаещите се в Африка – Дарфур, Судан, Уганда, както и на пострадалите от циклоните в района на Карибите.
В своето приветствено слово посланик Матев подчерта, че българското посолство винаги е било съпричастно към достойните за възхищение каузи на Червения кръст и традиционно подкрепя благородните цели на организацията. През 2007 г. българският посланик беше домакин на годишната благотворителна вечеря на британския Червен кръст.


 
< Prev   Next >