Monday, 23 October 2017
Home arrow Archives arrow Посещение на посланик Лъчезар Матев в гр. Бристол
Посещение на посланик Лъчезар Матев в гр. Бристол Print E-mail

На 24 октомври т. г. посланик Лъчезар Матев посети гр. Бристол по покана на общинското ръководство на града. Конкретен повод за посещението бе обсъждане на възможностите за интензифициране на контактите и развитие на сътрудничеството между гр. Бристол и български градове по линия на програми и проекти на Европейския съюз. По време на посещението посланик Л. Матев проведе срещи с кмета на Бристол Кристофър Дейвис, председателя на Общинския съвет Елен Холанд, областния управител Мери Приор, директорите на звената за икономическо развитие, обновяване на градските райони и околна среда в общинската администрация и водещи фирми от района на Бристол.

Обсъдени бяха успешния модел на икономическо развитие на Бристол, основан на привличането на високотехнологични производства в града и неговите околности, ролята на общинската администрация за определяне на местните приоритети и възможностите за споделяне на опита, добрите практики и постигнатите резултати с градове и области от България.

По време на разговорите посланик Л. Матев представи съществуващия интерес на гр. Бургас за сътрудничество с гр. Бристол. Заявен бе интерес за развитие на отношенията между двата града по линия на програми и проекти на Европейския съюз, целящи споделяне на опита на общинско ниво в сферите на икономиката, транспорта, околната среда, управлението на отпадъци и туризма. Наличието на директни самолетни полети между Бристол и Бургас бе определено като положителен елемент за засилване на контактите между двата града. В резултат на разговорите бе договорена възможността за съгласуване на размяна на посещения на делегации от двете общини през първата половина на 2009 г.

 

 
< Prev   Next >