Monday, 23 October 2017
Home arrow Archives arrow Среща на посланик Лъчезар Матев с Президента на ЕБВР г-н Томас Миров
Среща на посланик Лъчезар Матев с Президента на ЕБВР г-н Томас Миров Print E-mail

 В Лондон се състоя среща на посланика на Република България д-р Лъчезар Матев с Президента на Европейската банка за възстановяване и развитие (ЕБВР) Томас Миров.
По време на срещата българският посланик връчи покана от името на президента на Република България към Томас Миров за участие в предстоящата Среща на върха в България „Природен газ за Европа: сигурност и партньорство”.
В поканата се подчертава необходимостта от съгласувани действия на най-високо политическо равнище в отговор на глобалните предизвикателства пред енергийната сигурност. Изтъква се стремежът на България, като страна с ясно изразен производствен, транзитен и разпределителен профил в енергийната сфера, да допринесе за намирането на общоприемливи решения, основани на пазарни правила, гарантиращи доставките на енергийни източници в Югоизточна Европа и в Европейския съюз. Българският посланик и Томас Миров обсъдиха още сътрудничеството между България и ЕБВР и възможностите за бъдещо развитие на отношенията.
В срещата взеха участие Оливие Декамп, директор за Югоизточна Европа, Централна Азия и Кавказ, и Калин Митрев, директор за България и Албания в ЕБВР.

 
< Prev   Next >