Monday, 23 October 2017
Home arrow Archives arrow Участие на България на Световното туристическо изложение в Лондон
Участие на България на Световното туристическо изложение в Лондон Print E-mail

На 11 ноември т.г в изложбен център ExCel в Лондон се състоя пресконференция по повод официалното участие на България в Световното туристическо изложение World Travel Market 2008, което се провежда от 10 до 13 ноември. Темата на пресконференцията бе „Българският туризъм – тенденции и перспективи”, като специален акцент беше отделен на отговорните форми на туризъм и природата. Пресконференцията беше открита от посланик Лъчезар Матев. В словото си пред многобройните представители на български и чуждестранни медии той подчерта, че в условията на световна финансова криза България запазва своята макроикономическа стабилност и продължава да бъде атрактивна туристическа дестинация, предлагайки широка палитра от възможности за различен вид туризъм. Председателят на Държавната агенция по туризъм г-жа Анелия Крушкова изтъкна, че сред сравнителните предимства на страната ни е комбинацията от цена и услуга, което прави България предпочитана туристическа цел. В презентацията, представена от заместник-председателя на ДАТ г-н Станислав Новаков, акцентът бе поставен върху отговорните форми на туризъм и опазването на околната среда.
Световното туристическо изложение World Travel Market – WTM е сред най-престижните в света туристически изложения и е най-голямата борса за професионалисти в туристическата индустрия. Тази година се очаква WTM 2008 да бъде посетено от 45 000 професионалисти от 202 държави.
Националното представяне е за 28-и път на световното изложение WTM в Лондон. На националния щанд ще се представят 26 съизложители – туристически компании и организации. Специален фокус на българското участие е представянето на еко, приключенски и селски туризъм с послание към посетителите: „България – природата ви приветства”. За гостите на българския щанд е предвиден специален винен бар, на който ще се провеждат дегустации на вина, като селекцията включва 6 вида качествени български вина. Посетителите на изложението ще имат възможност да се насладят и на представленията на формация „Етника”.

 
< Prev   Next >