Sunday, 19 November 2017
Home arrow Archives arrow Коледно благотворително тържество в посолството
Коледно благотворително тържество в посолството Print E-mail

На 9 декември посолството на Република България в Лондон бе домакин на традиционното Коледно благотворително тържество, което се организира съвместно  с “Приятели на България” и Българския сити клуб, както и със съдействието на „Зов UK” и Асоциацията на българските студенти в „London School of Economics”. За първи път тази година участие взе и Сдружението на инвалидите "Зорница", Бургас, които се представиха с традиционни български изделия, изработени от членовете на Сдружението.
Проявата се проведе под патронажа посланик Лъчезар Матев, баронеса Роулингс и председателите на „Приятели на България” сър Доналд Логан и на Сити клуба Кирил Сакскобургготски.
В приветствието си към гостите посланик Матев благодари на представителите на българската общност в Обединеното кралство и приятелите на България за съвместните усилия, които полагат за реализирането на такава достойна за възхищение кауза като благотворителността. За доброто настроение на гостите са погрижиха Лондонският български хор и групата за народни танци „Танец”.
По време на тържеството се състоя томбола и търг. Събраните от проявата постъпления са предназначени за подпомагане на домове за деца с увреждания в България и за изграждането на дневни центрове за грижи.

 
< Prev   Next >