Sunday, 22 October 2017
Home arrow Archives arrow Българското посолство в Лондон организира пореден музикален празник
Българското посолство в Лондон организира пореден музикален празник Print E-mail

Посолството на Република България в Лондон се представи с поредна музикална проява, организирайки концерт за класическа музика. Като част от своята постоянна културна програма за популяризиране постиженията на страната ни в областта на съвременното българско изкуство дипломатическото представителство предостави сцена на младата българска цигуларка Камелия Найденова и италианския пианист Емилио Аверсано. Музикалната вечер в българското посолството започна с прочутото произведение „Рапсодия Вардар” на българския композитор Панчо Владигеров в изпълнение на по-малката сестра на Камелия Найденова – Ралица Найденова (цигулка), и Веселина Чакърова (пиано).
Събитието бе уважено от над 150 гости, сред които голям брой посланици, акредитирани в Лондон, представители на културните и академични среди, и на българската общност във Великобритания. Изпълненията на талантливите музиканти на произведения на Григ, Брамс, Крайслер и Монти предизвикаха възторжени аплодисменти от страна на аудиторията.
Камелия Найденова и  Емилио Аверсано се утвърдиха като дуо през последните две години със своите рецитали в престижни концертни зали в Италия, България и Великобритания.

 
< Prev   Next >